sâmbătă, 25 februarie 2017

Tort Profiterol

Astazi la Reteta de Acasa va invit sa incercati o noua reteta de tort. Se numeste Tort Profiterol si cred ca am spus destul. Spunand cuvantul Profiterol, deja cred ca v-am atras atentia. Iata cum preparati acest minunat desert. 


Ingrediente:

- 6 oua
- 6 linguri apa
- 14 linguri zahar
-20 linguri faina
- 1 praf de copt
- 300 ml lapte rece
- 1 plic Crem ole de ciocolata
- 500 ml frisca lichida
- 2 cutii gogosele pentru Profiterol

Pasul 1 Reteta de acasa : TORT PROFITEROL: Prepararea blatului

In primul rand, pregatim blatul: separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem zaharul si frecam bine. Apoi adaugam praful de copt si faina si albusurile batute spuma. Punem compozitia intr-o forma rotunda si dam blatul la cuptor pentru aproximativ 20 minute la foc potivit.

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  TORT PROFITEROL : Pregatirea cremei

Intr-un vas pentru mixer punem laptele, praful de crema si frisca lichida rece. Le mixam pana se ingroasa.



Pasul 3 Reteta de acasa : TORT PROFITEROL: Montarea Tortului Profiterol

Taiem blatul in doua parti egale. Prima parte o insiropam (sirop format dintr-o cana de apa, doua linguri de zahar si putina esenta de rom). 


Apoi punem un strat de crema. Peste crema asezam gogoselele. 




Peste ele punem crema din nou si deasupra celalat blat, pe care il insiropam. 

Apoi imbracam tortul in crema ramasa si il decoram cu bucatele de nuci si ciocolata topita.



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
TORT PROFITEROL !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu