joi, 2 februarie 2017

Oua Umplute Albinute

Modul in care sunt decorate aperitivele conteaza foarte mult, mai ales daca la masa se afla si copii. Si cum ouale umplute sunt nelipsite de la ocaziile speciale, iata cum putem decora  Oua Umplute Albinute! In locul oualor umplute puteti folosi si ardei umpluti cu branza. 




Ingrediente:

-         5 oua firte tari
-     2 linguri maioneza
-     1 lingurita pateu de ficat de porc
-         10 masline negre (fara samburi)
-         10 masline verzi (fara samburi)
-         Cateva feliute subtiri de castravete
-         Cateva bucatele foarte mici de morcov



Pasul I: Reteta de acasa: Oua Umplute Albinute: pregatirea oualor umplute 
Fierbem ouale tari si dupa ce s-au racit le curatam de coaja, le taiem in doua pe lungime si scoatem galbenusurile. Zdrobim galbenusurile cu o furculita, adaugam un praf de sare si apoi adaugam pateul. Omogenizam si dupa aceea adaugam maioneza si amestecam cu grija. Apoi umplem albusurile cu aceasta compozitie de oua umplute si le asezam pe platou.

Pasul II: Reteta de acasa: Oua Umplute Albinute: decorarea oualor umplute albinute
Taiem maslinele feliute subtiri de aproximativ 2 milimetri, cu grija sa nu se rupa. Apoi formam albinute astfel: o feliuta de maslina verde asezata langa o feliuta de maslina neagra, apoi iar verde, apoi iar neagra pana folosim 6-7 feliute. Acesta este corpul albinutei pe care il punem pe o jumatate de ou umplut. Apoi formam si celelalte corpuri de albinute si le asezam pe celelalte jumatati de oua umplute. Dupa aceea taiem o feliuta de castravete subtire in patru parti, pe care le vom aseza cate doua de fiecare parte a corpului albinutei. Iar la cap ii punem doua antenute formate din morcov crud. Si gata! Albinutele noastre sunt gata sa zboare … in farfuriile invitatilor la masa!


Pofta buna la Oua Umplute Albinute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu