Prajitura festiva pe care va invit sa o incercati astazi nu are nevoie de nici un fel de prezentare pentru
ca este perfecta!
Aceasta este Prajitura Kinder Bueno!
Blat cu nuca + 2 creme pufoase + frisca + ciocolata = Prajitura perfecta, adica Prajitura Kinder Bueno.
Fina, pufoasa, deosebita!
Ingrediente:
Blat:
-
8 albusuri
-
200 g zahar
-
2 linguri ulei
-
4 linguri
faina
-
3 linguri
pesmet fin
-
120 g nuca
macinata
-
1 lingurita
praf de copt
Crema:
-
8 galbenusuri
-
200 g zahar
-
1 plic budinca
vanilie
-
3 linguri
faina
-
500 ml lapte
-
2 linguri
cacao
-
200 g unt
Plus:
-
250 g crema de
ciocolata Fineti/Nutella
-
150 gr
biscuiti simpli
-
200 ml frisca
lichida
-
50 g ciocolata
cu alune
Pasul
I: Reteta de acasa: Prajitura Kinder Bueno: prepararea
blatului pentru Prajitura Kinder Bueno
In
primul rand separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un
praf de sare si apoi adaugam zaharul si mixam pana vom avea o spuma tare si
lucioasa. Dupa aceea punem 2 linguri de ulei si omogenizam.
Intr-un
castron amestecam faina cu praful de copt si pesmetul.
Adaugam acestea peste spuma
amestecand usor cu o lingura de lemn sau o spatula cu grija sa nu se lase
spuma. Apoi adaugam si nuca macinata si omogenizam.
Punem
aceasta compozitie de blat cu nuca intr-o tava in care am pus hartie de copt si
coacem blatul la foc potrivit pentru aproximativ 15-20 minute.
Cand
blatul este copt il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si cat este
inca fierbinte il ungem cu crema de ciocolata Fineti sau Nutella si il lasam sa
se raceasca la temperature camerei. Apoi il dam la frigider.
Pasul
II: Reteta de acasa: Prajitura Kinder
Bueno: pregatirea cremei pentru Prajitura Kinder Bueno
Intr-o
cratita punem galbenusurile si le amestecam cu zaharul, apoi adaugam praful de
budinca (eu am folosit Dr. Oetker) si faina. Omogenizam si apoi adaugam laptele
fierbinte. Punem cratita pe aragaz la foc mic si amestecam pana cand se
ingroase crema. Apoi o dam la racit. Pana se raceste crema, mixam untul bine
pana devine spuma. Cand crema este rece, adaugam cate o lingura peste unt si
amestecam. Dupa ce am adaugat toata crema in unt, impartim aceasta crema in
doua parti egale. Una ramane alba iar cealalta va fi amestecata cu 2 linguri de
cacao.
Pasul
III: Reteta de acasa: Prajitura Kinder
Bueno: montarea Prajiturii Kinder Bueno
Scoatem
blatul din frigider si peste el punem crema alba.
O intindem si peste ea asezam
un strat de biscuiti, astfel incat sa acoperim intreaga suprafata a prajiturii.
Peste biscuiti punem crema de cacao si apoi dam prajitura la rece pana cand se
intareste crema, aproximativ 30-40 minute.
Batem
frisca spuma (eu am folosit frisca Hulala) si o intindem peste prajitura iar la
sfarsit radem ciocolata cu alune.
Si minunata Prajitura Kinder Bueno este gata!
Atat de fina si gustoasa! Pur si simplu…. perfecta!
Pofta buna la Prajitura Kinder
Bueno!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu