Sfantul
Alexandru tocmai a trecut, dar il vom sarbatori din nou in luna decembrie. Iata
Tortul Alexandru pe care l-am pregatit cu
aceasta ocazie, tort ce se prepara in maxim o ora. Daca folositi un blat de
tort cumparat sau facut mai din timp, atunci veti face Tortul Alexandru in
maxim 30 minute!
Ingrediente
-
un blat de tort de
ciocolata
-
un plic crema de
prajitura cu gust de lamaie
-
200 ml frisca lichida
-
3 linguri zahar si o
lingurita esenta de lamaie pentru insiropat
-
rulouri cu ciocolata
sau alti biscuiti rotunzi
Pasul
I: Reteta de acasa: Tort Alexandru: pregatirea
blatului
Daca
folositi blat de cumparat, tortul se face mult mai repede, insa cu blatul facut
acasa tortul va fi mult mai gustos. Pentru blat de tort gasiti reteta aici.
Blatul
de taie in trei parti egale.
Pasul
II: Reteta de acasa: Tort Alexandru: pregatirea
cremei
Intr-un
vas pentru mixer puneti laptele rece si praful din plicul de crema pentru
prajituri cu gust de lamaie; puteti folosi si crema de vanilie. Mixati 3-5
minute pana cand crema s-a ingrosat.
Apoi
in alt vas tot pentru mixer puneti frisca lichida rece si o bateti bine pana
cand intorcand castronul invers, frisca sa nu cada.
Pasul
III: Tort Alexandru: asamblarea tortului
Alexandru
Dupa
ce blatul a fost taiat in trei parti egale pe grosime, pregatim siropul: intr-o
cana punem 300 ml apa calduta in care adaugam 3 linguri zahar si o lingurita esenta
de lamaie. Amestecam pana se topeste zaharul.
Pe
un platou punem o parte din blatul de tort. Insiropam si apoi punem jumatate
din cantitatea de crema, pe care o intindem pe toata suprafata. Apoi punem cea
de-a doua parte, insiropam si punem restul de crema. Deasupra punem ultima
parte de blat de tort si o insiropam si pe aceasta.
Imbracam tortul in frisca proaspat batuta si apoi decoram tortul. Eu am folosit rulouri de ciocolata pe margine iar in mijloc am facut un A de la … Alexandru! Iar deasupra am ras putin dintr-un rulou!
Pofta buna la Tort Alexandru!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu