Pentru iubitorii de cartofi avem o reteta noua: Cartofi la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval. Se
pregatesc foarte usor si sunt foarte gustosi, mai ales cu niste castraveciori
acri alaturi.
Ingrediente:
-
8
cartofi mari
-
8
oua
-
50
gr cascaval ras
-
100
gr sunca
-
sare
-
piper
Pasul I:
Reteta de acasa: Cartofi
la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval: pregatirea ingredientelor
Spalam cartofii foarte bine si apoi impachetam
fiecare cartof in folie de aluminiu. Punem cartofii astfel pregatiti pe o tava.
Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute, cand cartofii sunt aproape copti.
Pasul II:
Reteta de acasa: Cartofi
la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval: pregatirea celorlalte
ingrediente
Cat timp cartofii sunt la cuptor, radem
cascavalul pe razitoarea de mere. Sunca o taiem bucatele mici. Pregatim si
ouale, sarea si piperul.
Pasul III:
Reteta de acasa: Cartofi
la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval: Umplerea cartofilor
Cand cartofii sunt aproape copti, scoatem tava
din cuptor si desfacem folia de pe cartofi in partea de sus. Apoi cu o lingura
scobim cartofii, luand aproximativ 2 linguri de miez din fiecare cartof. In
fiecare cartof punem apoi: 1 ou crud (cu albus si galbenus), sunca, sare, piper
si apoi cascaval ras. Procedam la fel cu fiecare cartof.
Apoi dam din nou tava la cuptor pentru inca
15-20 minute la foc potrivit, dar fara a mai impacheta cartofii in aluminiu.
Cascavalul se va rumeni usor.
Pofta buna la
Cartofi la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu