sâmbătă, 13 august 2016

Cartofi la cuptor cu sunca si ou

Pentru iubitorii de cartofi avem o reteta noua: Cartofi la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval. Se pregatesc foarte usor si sunt foarte gustosi, mai ales cu niste castraveciori acri alaturi.


Ingrediente:
-         8 cartofi mari
-         8 oua
-         50 gr cascaval ras
-         100 gr sunca
-         sare
-         piper


Pasul I: Reteta de acasa: Cartofi la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval: pregatirea ingredientelor
Spalam cartofii foarte bine si apoi impachetam fiecare cartof in folie de aluminiu. Punem cartofii astfel pregatiti pe o tava. Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute, cand cartofii sunt aproape copti.

Pasul II: Reteta de acasa: Cartofi la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval: pregatirea celorlalte ingrediente
Cat timp cartofii sunt la cuptor, radem cascavalul pe razitoarea de mere. Sunca o taiem bucatele mici. Pregatim si ouale, sarea si piperul.

Pasul III: Reteta de acasa: Cartofi la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval: Umplerea cartofilor
Cand cartofii sunt aproape copti, scoatem tava din cuptor si desfacem folia de pe cartofi in partea de sus. Apoi cu o lingura scobim cartofii, luand aproximativ 2 linguri de miez din fiecare cartof. In fiecare cartof punem apoi: 1 ou crud (cu albus si galbenus), sunca, sare, piper si apoi cascaval ras. Procedam la fel cu fiecare cartof.
Apoi dam din nou tava la cuptor pentru inca 15-20 minute la foc potrivit, dar fara a mai impacheta cartofii in aluminiu. Cascavalul se va rumeni usor.


Pofta buna la 
Cartofi la Cuptor cu Ou, Sunca si Cascaval !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu