Printre
multe si diverse muraturi pe care le pregatim in aceasta perioada, cum ar fi
gogosari murati, castraveti in saramura, gogonele, conopida, ardei umpluti cu
varza etc., va invit sa pregatim si niste Varza Rosie la
Borcan. Reteta este foarte simpla, iar rezultatul minunat!
Ingrediente:
-
3 kg varza
rosie
-
1 plic Picant
fix dulce–acrisor
-
1,70 l apa
-
300 ml otet
-
150 gr zahar
-
2 linguri sare
de muraturi
- cateva bucatele de hrean
Pasul
I: Reteta de acasa: Varza Rosie la Borcan:
pregatirea ingredientelor
Tocam
varza ca pentru salata obisnuita de varza; eu am tocat-o cu robotul de
bucatarie. Apoi punem doua linguri de sare de muraturi (sare grunjoasa) si frecam
putin varza sa se inmoaie.
Pasul
II: Reteta de acasa: Varza Rosie la
Borcan: pregatirea saramurii
Intr-o
cratita pe foc punem apa, zaharul, otetul si continutul unui plic de Picant fix
dulce-acrisor. Amestecam putin si o lasam pe foc sa fiarba 5 minute. Intre timp
aranjam varza in borcane. Eu am folosit 4 borcane de 800 ml. Deasupra verzei am pus cate doua bucatele de hrean.
Cand saramura a
fiert, turnam peste varza din borcane si sigilam borcanele cu capacele stranse
bine. Le lasam sa se raceasca si apoi le ducem in camara sau in beci la racoare
si intuneric.
Pofta buna la Varza Rosie la
Borcan!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu