Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 250 g zahar
- 6 linguri apa
- 1 praf de copt
- 1 lingura cacao
- 250 g faina
Pentru crema Ganache:
- 500 ml frisca lichida
- 150 gr ciocolata de buna calitate
Pentru sirop:
- 300 ml apa
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de rom/vanilie
Pentru decor:
- bombonele colorate/ fulgi de ciocolata/ frisca, etc.
Pasul I: Reteta de acasa: Tort cu Crema Ganache: pasul 1 in pregatirea cremei ganache
Intr-un vas pe aragaz, la foc mic, punem frisca lichida si o lasam sa se incalzeasca bine, dar nu sa fiarba. Cand s-a incalzit destul de bine punem in ea ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand ciocolata s-a topit si frisca s-a omogenizat. O luam de pe foc si o dam la rece. Ideal ar fi sa faceti acest lucru seara si crema sa o pregatiti dimineata sau invers, astfel incat crema sa poate sta la rece cel putin 2-3 ore.
Pasul II: Reteta de acasa: Tort cu Crema Ganache: pregatirea blatului pentru tortul cu crema ganache
Acum pregatim blatul pentru Tortul cu Crema Ganache. Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem zaharul si praful de copt; amestecam apoi adaugam cacaoa si cele 6 linguri de apa. Dupa ce omogenizam adaugam jumatate din cantitatea de faina. Apoi batem albusurile spuma. Dupa aceea incorporam si restul de faina si spuma de la albusuri si punem compozitia intr-o tava de copt, pe hartie de copt si o dam la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute.
Pasul III: Reteta de acasa: Tort cu Crema Ganache: pasul 2 in pregatirea cremei ganache
Dupa ce blatul este copt si racit, pregatim crema: scoatem frisca de la frigider si o batem cu mixerul pana devine o crema spuma. Eu am folosit frisca Hulala. Daca vreti ca crema sa fie cu mai mult gust de ciocolata, folositi ciocolata amaruie, care contine cel putin 75% cacao.
Pasul IV: Reteta de acasa: Tort cu Crema Ganache: Prepararea Tortului cu Crema Ganache
Inainte de a va apuca sa asamblati Tortul cu Crema Ganache, puneti intr-o cana 300 ml apa calduta si 4 linguri de zahar si o lingurita de esenta de rom sau vanlie. Amestecati pana se topeste zaharul.
Apoi luati blatul si il taiati in trei parti egale (pe grosimea lui). Pe prima parte a blatului o insiropati si apoi puneti 1/3 din cantitatea de crema Ganache. Apoi puneti al doilea blat, il insiropati si apoi puneti al treilea blat deasupra si il insiropati si pe el. Crema ramasa o intindeti cu un cutit deasupra tortului si pe margini; si decorati cu bombonele colorate sau fulgi de ciocolata sau frisca, etc.
Apoi lasati tortul la rece la frigider pentru cel putin doua ore. Pufos, gustos, delicios!!!
Pofta buna la Tort cu Crèma Ganache!
Pofta buna la Tort cu Crèma Ganache!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu