Pentru iubitorii de prajituri cu ciocolata avem
o reteta speciala: Prajitura cu Crema Ganache,
aceasta fiind cea mai pufoasa crema de ciocolata, folosita la cele mai rafinate
prajituri si torturi cu gust de ciocolata. Iata reteta:
Ingrediente:
Pentru blat:
-
6
oua
-
250 g zahar
-
6
linguri apa
-
1
praf de copt
-
1
lingura cacao
- 250 g linguri faina
Pentru crema Ganache:
-
500
ml frisca lichida
-
150
gr ciocolata de buna calitate
Pentru sirop:
-
300
ml apa
-
4
linguri zahar
-
1
lingurita esenta de rom
Pentru décor:
-
nuca
prajita si macinata/ bombonele colorate/ fulgi de ciocolata/ frisca, etc.
Pasul I: Reteta de acasa:
Prajitura cu Crema Ganache: pasul 1 in pregatirea cremei
Intr-un vas pe aragaz, la foc mic, punem frisca
lichida si o lasam sa se incalzeasca bine, dar nu sa fiarba. Cand s-a incalzit
destul de bine punem in ea ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand
ciocolata s-a topit si frisca s-a omogenizat. O luam de pe foc si o dam la
rece. Ideal ar fi sa faceti acest lucru seara si crema sa o pregatiti dimineata
sau invers, astfel incat crema sa poate sta la rece cel putin 2-3 ore.
Pasul II: Reteta de acasa:
Prajitura cu Crema Ganache: pregatirea blatului
Acum pregatim blatul pentru Prajitura cu Crema
Ganache. Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem zaharul si
praful de copt; amestecam apoi adaugam cacaoa si cele 6 linguri de apa. Dupa ce
omogenizam adaugam jumatate din cantitatea de faina. Apoi batem albusurile
spuma. Dupa aceea incorporam si restul de faina si spuma de la albusuri si
punem compozitia intr-o tava de copt, pe hartie de copt si o dam la cuptor la
foc potrivit pentru 15-20 minute.
Pasul III: Reteta de acasa:
Prajitura cu Crema Ganache: pasul 2 in pregatirea cremei
Dupa ce blatul este copt si racit, pregatim
crema: scoatem frisca de la frigider si o batem cu mixerul pana devine o crema
spuma. Eu am folosit frisca Hulala. Daca vreti ca crema sa fie cu mai mult gust
de ciocolata, folositi ciocolata amaruie, care contine cel putin 75% cacao.
Pasul IV: Reteta de acasa:
Prajitura cu Crema Ganache: Prepararea Prajiturii cu Crema
Ganache
Inainte de a va apuca sa asamblati prajitura,
puneti intr-o cana 300 ml apa calduta si 4 linguri de zahar si o lingurita de
esenta de rom. Amestecati pana se topeste zaharul.
Apoi luati blatul si il taiati in doua (pe grosimea
lui). Pe prima parte a blatului o insiropati si apoi puneti ¾ din cantitatea de
crema Ganache. Apoi puneti celalalt blat deasupra si il insiropati si pe el. Crema
ramasa o intindeti cu un cutit deasupra prajiturii; si decorati cu nuca prajita
si macinata sau bombonele colorate sau fulgi de ciocolata sau frisca, etc.
Apoi lasati prajitura la rece o ora, dupa care…
Pofta buna la Prajitura
cu Crème Ganache!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu