Ce parere aveti despre un aperitiv cu branza,
ardei, sunca, ceapa toate innabusite si puse intr-o clatita pufoasa? Suna bine! Clatita Aperitiv se pregateste simplu
si este foarte gustoasa. Va spun ingredientele pentru o clatita, ca sa o
incercati, dar cand o sa o faceti a doua oara cu siguranta veti face doua! Desi
e o clatita mare cat tava de la cuptor, pentru patru pofticiosi nu e de ajuns!
Ingrediente:
Pentru 1 clatita:
-
2
oua
-
250
ml lapte
-
70
gr faina alba
-
putina
sare
Pentru umplutura:
-
1
ceapa
-
1
ardei rosu
-
150
gr sunca (sau salam)
-
200
gr crema de branza (Almette, Delaco, Philadelphia ,
etc)
-
2
linguri de ulei sau putin unt
Pentru décor:
-
ardei
rosu, castraveti, cascaval ras, verdeata, etc.
Pasul I:
Reteta de Acasa: Clatita
Aperitiv: prepararea clatitei
Intr-un vas pentru mixer punem ouale si le batem
putin cu mixerul. Apoi adaugam laptele si amestecam din nou. Punem putina sare
si faina si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava de cuptor in care am pus
hartie de copt. Intindem compozitia pe intreaga suprafata a tavii si o dam la
cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc potrivit. Este coapta cand este
putin rumenita pe spate. Cand este coapta o scoatem putin la racit.
Pasul II:
Reteta de Acasa: Clatita
Aperitiv: pregatirea umpluturii
In timp ce se coace clatita taiem marunt ceapa
si ardeiul si le punem intr-o tigaie pe foc cu putin ulei. Le innabusim putin
sa se inmoaie ceapa si o lasam sa se raceasca. Taiem sunca bucatele mici si o
amestecam cu crema de branza. Cand ceapa cu ardei s-a racorit, adaugam branza
cu sunca si omogenizam.
Pasul III:
Reteta de Acasa: Clatita
Aperitiv: realizarea clatitei aperitiv
Intindem umplutura pe toata suprafata clatitei
si o rulam incet, fara sa o rupem. Si o dam la rece. Dupa o ora o decoram cu
ardei rosu, feliute de castraveti, cascaval ras, verdeata etc. Dupa ce a stat
cel putin o ora la frigider o putem taia felii.
Pofta buna la Clatita Aperitiv!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu