Cartoful este unul dintre ingredientele cele mai
folosite de la mic la mare. Iata o reteta simpla de Cartofi la Cuptor cu Ciuperci si Cascaval. Acesti
cartofi deliciosi pot fi serviti la oricare dintre mesele zilei, fiind foarte
hranitori si gustosi.
Ingrediente:
-
6
cartofi mari
-
2
cepe
-
100
g sunca
-
200
g cascaval
-
300
g ciuperci
-
3
linguri ulei
-
Sare
-
Piper
Pasul I: Reteta de Acasa: Cartofi la
Cuptor cu Ciuperci si Cascaval: pregatirea ingredientelor
Spalam cartofii foarte bine si ii punem la fiert
in coaja. Pana fierb cartofii, radem cascavalul pe razitoarea mica. Sunca o
taiem bucatele mici. Ceapa o vom taia julien. Ciupercile le vom taia feliute
subtiri.
Pasul II: Reteta de Acasa: Cartofi la
Cuptor cu Ciuperci si Cascaval: pregatirea cartofilor
Punem ceapa pe foc cu 3 linguri de ulei la foc
mic. Adaugam si ciupercile si cand acestea s-au inmuiat asezonam
cu sare si piper.
Cand cartofii sunt fierti, ii curatam de coaja
si ii taiem in doua.
Aranjam cartofii intr-o tava pentru cuptor.
Aranjam cartofii intr-o tava pentru cuptor.
Peste cartofi punem ceapa si ciupercile. Deasupra punem jumatate din cascavalul ras. Apoi feliutele de sunca si apoi restul de cascaval ras. Putem pune si putina frunza de
patrunjel verde tocat marunt.
Dam tava la cuptor pana se rumeneste cascavalul deasupra. Se
servesc calzi. Merg nemaipomenit cu castraveti murati sau salata de varza acra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu