Astazi
va invit sa facem o reteta noua, si anume Cascaval
de Casa. Este o reteta foarte simpla, acest cascaval
se face usor si se poate consuma in doua ore de cand a fost facut. Fara cheag,
fermenti sau alte ingrediente speciale, acest cascaval de casa este 100%
natural si foarte sanmatos caci nu contine E-uri si nimic artificial.
Ingrediente:
-
1 litru lapte
(minim 3% grasime)
-
3 oua
-
300 g smantana
(minim 24% grasime)
-
1 lingura de
sare
Intr-un
vas pe foc punem laptele si adaugam o lingura de sare (potrivita, NU cu varf!)
si o lasam sa se incinga.
Intre
timp intr-un vas pentru mixer punem smantana si ouale (galbenusuri + albusuri) si
le batem pana se omogenizeaza.
Lasam o ora sa se scurga si apoi punem cascavalul
intr-o forma si o lasam la presat. Eu l-am pus in presa de zdrobit cartofi si l-am
presat usor, apoi l-am lasat acolo (pusa la rece), timp de o ora. Apoi l-am
taiat cu cutitul!
A doua zi am mai facut o portie, caci prima... disparuse! J
Insa de data aceasta am pus cascavalul sa se scurga intr-o panza si apoi l-am presat putin cu forma de zdobit cartofi si astfel am realizat cascavalul de casa de forma urmatoare:
Pofta buna la Cascaval de casa!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu