vineri, 9 ianuarie 2015

Tort Diplomat cu Dulceata de Afine

Tortul Diplomat este unul dintre torturile cele mai apreciate. Acest tort delicios poate fi facut in multe feluri: tort diplomat cu piscoturi, tort diplomat cu fructe de padure, tort diplomat cu iaurt, tort diplomat cu dulceata sau cu toate acestea impreuna. Adica Tort Diplomat cu Dulceata de Afine. Fara coacere, fara foc, foarte rapid si ... foarte gustos! Un gust dulce-acrisor deosebit!





Ingrediente:

- 200 gr piscoturi
- 500 ml frisca lichida
- 450 gr iaurt simplu
- 1/2 plic gelatina simpla
- 2 linguri zahar
- 3 linguri dulceata de afine

Pasul 1 Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT CU DULCEATA DE AFINE: Prepararea cremei



Intr-un pahar punem 75 ml apa rece in care punem jumatate dintr-un plic de gelatina si o lasam sa se umfle cateva minute. 


Intre timp punem iaurtul intr-un castron si il amestecam cu zaharul.



Intr-un vas pentru mixer turnam frisca lichida si o batem spuma foarte bine.
Apoi turnam geletina in iaurt si amestecam. Dupa aceea adaugam iaurtul la frisca: punem o lingura si amestecam si apoi urmatoarea lingura si amestecam din nou. Procedam la fel pana incorporam tot iaurtul. 


Apoi impartim crema in doua si in jumatate din ea punem dulceata de afine. 



   
Pasul 2 Reteta de acasa :  TORT DIPLOMAT CU DULCEATA DE AFINE : Realizarea tortului diplomat cu dulceata de afine

Pe un platou asezam un strat de piscoturi pe care le-am insiropat usor cu un sirop format din apa, zahar si putina esenta de rom. Apoi punem un strat de crema cu dulceata de afine, apoi un nou start de piscoturi iar deasupra crema fara dulceata. 













Asa am procedat eu, insa dumneavoastra puteti sa realizati tortul dupa propria idee; cu siguranta va iesi foarte delicios pentru ca aceasta crema este delicioasa!

Pofta Buna la Reteta de acasa : 
TORT DIPLOMAT CU DULCEATA DE AFINE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu