marți, 14 august 2012

Vinete pane

Astazi va prezint un preparat delicios; este vorba despre Vinete pane care se prepara foarte repede. Simplu de preparat, gustos, delicios!

Ingrediente:

- 1 vanata
- 4 linguri faina
- 1 ou
- apa
- piper
- sare
-ulei pentru prajit

Pasul 1 Reteta de acasa: VINETE PANE: Pregatirea vinetelor
In primul rand trebuie sa pregatim vinetele. Asadar, luam vanata si o spalam si apoi o curatam de coaja. 

Dupa aceea o taiem felii subtiri de aproximativ 5 mm.
   
Pasul 2 Reteta de acasa: VINETE PANE: Prepararea compozitiei de prajit
Intr-un castron punem faina, oul, putina sare si un pic de piper si amestecam. Apoi adaugam apa si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta aluatului de clatite, adica nici prea gros, dar nici prea subtire, sa nu curga.




Pasul 3 Reteta de acasa: VINETE PANE: Coacerea vinetelor
Apoi luam cate o felie de vanata, o dam prin compozitia proaspat pregatita si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.



Se servesc calde sau reci; si un mic secret: pentru un gust si mai bun se pot servi cu mujdei de usturoi. Reteta de mujdei de usturoi o gasiti aici.

Pofta Buna la Reteta de acasa:   VINETE PANE  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu