- 1 vanata
- 4 linguri faina
- 1 ou
- apa
- piper
- sare
-ulei pentru prajit
Pasul 1 Reteta de acasa: VINETE PANE: Pregatirea vinetelor
In primul rand trebuie sa pregatim vinetele. Asadar, luam vanata si o spalam si apoi o curatam de coaja.
Dupa aceea o taiem felii subtiri de aproximativ 5 mm.
Intr-un castron punem faina, oul, putina sare si un pic de piper si amestecam. Apoi adaugam apa si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta aluatului de clatite, adica nici prea gros, dar nici prea subtire, sa nu curga.
Pasul 3 Reteta de acasa: VINETE PANE: Coacerea vinetelor
Apoi luam cate o felie de vanata, o dam prin compozitia proaspat pregatita si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Se servesc calde sau reci; si un mic secret: pentru un gust si mai bun se pot servi cu mujdei de usturoi. Reteta de mujdei de usturoi o gasiti aici.
Pofta Buna la Reteta de acasa:
VINETE PANE !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu