luni, 20 august 2012

Strugurii

Se apropie toamna bogata in fructe si legume. Se stie foarte bine ca pentru sanatatea noastra ar trebui sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete. Din categoria fructelor foarte benefice sanatatii si a starii de bine a organismului uman fac parte si Strugurii. Acestia constituie un remediu natural care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. 



Indiferent ce fel de struguri consumam, albi, rosii sau negri, ei sunt in primul rand foarte gustosi; apoi este bine stiut ca strugurele este unul dintre fructele care sunt cel mai bine tolerate de stomac. Strugurii au atat un efect diuretic cat si remineralizant. 

Strugurii sunt adesea folositi in curele de slabire deoarece strugurii sunt hranitori si ajuta sa dispara senzatia de foame. Ca si pepenele rosu, strugurii ajuta foarte mult la curatarea rinichilor, asa ca o cura de struguri este oricand binevenita. 

Strugurii sunt foarte bogati in vitaminele B1 si B2, in iod, magneziu, taninuri, polifenoli si fibre, dar si in saruri minerale: fosfor, fier, potasiu, calciu. Un lucru foarte important despre struguri: este foarte bine sa consumam strugurii cu tot cu coaja. Multi oameni mananca strugurii fara coaja: mare pacat, deoarece coaja strugurilor contine multe minerale si vitamine. 

Minunatul rod al vitei de vie, strugurele ofera de asemenea si o stare de relaxare a organismului; pe langa aceasta, strugurii au si un efect anti-inflamator. Daca va intrebati cate calorii contin strugurii, iata raspunsul:un kilogram de struguri are intre 600 si 800 de calorii. Strugurii sunt foarte buni pentru a indeparta starea de oboseala si de stres, fiind de asemenea un fruct foarte benefic pentru aceia care se afla in stare de covalescenta. 

Strugurii va ajuta si daca aveti probleme de constipatie sau suferiti de insomnie, reumatism sau guta. Un alt secret despre struguri: s-a constatat ca nivelul colesterolului din sange va scadea daca mestecam samburii de struguri; acestia mentin sanatatea vaselor de sange impiedecand formarea de cheaguri de sange.

Asadar, pofta buna la ... STRUGURI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu