Pentru aluat:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 1 lingurita amoniac
- 1 lamaie
- 250 ml ulei
- 550 g faina
Pentru crema:
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 200 g unt
- 1 lingurita esenta de rom
- un praf de sare
- 1 lingura cacao
Pentru decor:
- colorant alimentar
- zahar tos
- frunze de Buxus Semperviren
Pasul 1 Reteta de acasa: PIERSICUTE: Pregatirea si coacerea bilutelor
Pentru prepararea aluatului pentru reteta Piersicute, procedam in felul urmator: timp de 20 de minute batem 4 oua intregi cu 250 g zahar. Apoi punem o lingurita de amoniac dizolvat in zeama de la o lamaie.
Dupa aceea adaugam 250 ml ulei ca la maioneza, putin cate putin si amestecam, si tot asa pana terminam uleiul. Punem un praf de sare si apoi faina, aproximativ 550 g (daca ouale sunt mai mari va intra si faina mai multa). Se framanta. Trebuie sa iasa un aluat care nu se mai lipeste de masa sau de maini.
Apoi se fac bilute micute care se coc in tava neunsa. Bilutele se tin in cuptor pana capata pe spate o culoare maronie. Atentie: bilutele raman albe, nu se rumenesc deasupra!
Pasul 2 Reteta de acasa: PIERSICUTE: Scobirea bilutelor Dupa ce s-au copt si s-au racit, bilutele se scobesc cu ajutorul unui cutit cu varf dar cu mare atentie sa nu se rupa bilutele, ele fiind foarte fragede.
Pasul 3 Reteta de acasa: PIERSICUTE: Prepararea cremei pentru piersicute
Pentru crema se pune pe foc o cratita cu apa sa fiarba. Apoi 2 oua intregi cu 4 linguri varfuite de zahar se bat deasupra cratitei cu apa fierbinte pana se ingroase. Se ia de pe foc si se bate pana se raceste. Apoi se pune un pachet de unt (200 g), putin cate putin. Adaugam putina esenta se rom si o lingura de cacao. Amestecam. Apoi punem si miezul bilutelor pe care le-am scobit (acel aluat zdrobit). Si amestecam.
Pasul 4 Reteta de acasa: PIERSICUTE: Realizarea si decorarea persicutelor
Acum haideti sa facem piersicutele. Luam o biluta scobita si o umplem cu crema. Apoi lipim peste ea o alta biluta scobita, realizand astfel prima piersicuta. Si tot asa pana le terminam pe toate.
Acum trebuie sa le vopsim. Folosind colorant alimentar, vopsim fiecare piersicuta in parte, dupa care o tavalim prin zahar tos.
Dupa ce le-am tavalit prin zahar tos, rupem cate o pereche de frunzulite de Buxus Semperviren si le punem la piersicute, in partea unde sunt lipte cele doua bilute.
Folosim acest tip de frunzulite (atentie: nu sunt comestibile, doar de decor!) pentru ca rezista foarte mult fara apa si nu se ofilesc.
Si iata ce piersicute frumoase am facut!
Pofta Buna la Reteta de acasa: PIERSICUTE !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu