Dupa cum v-am promis iata reteta explicata pas cu pas pentru minunata Zacusca de Gogonele. Se pregateste foarte usor si avem nevoie de doar cateva ingrediente.
Ingrediente:
- 2,5 kg gogonele
- 4 cepe albe
- 2,5 kg gogonele
- 4 cepe albe
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita vegeta
- 1-2 frunze de dafin
- piper si sare dupa gust
- 150 ml ulei de floarea soarelui
Pasul 1 Reteta de acasa : ZACUSCA DE GOGONELE: Pregatirea gogonelelor pentru zacusca de gogonele
Inainte de toate sa lamurim un lucru: aceasta zacusca de gogonele se face din gogonele verzi proaspete, nu murate. Spalam gogonelele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert 20 minute la foc potrivit, le scoatem pe un platou si le curatam de cojite, care se iau foarte usor. Si le punem intr-o sita sa se scurga pana pregatim ceapa.
Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in ulei. Adaugam vegeta. Cand ceapa s-a inabusit putin stingem focul.
Pasul 2 Reteta de acasa : ZACUSCA DE GOGONELE: Combinarea ingredientelor si gatirea
Punem gogonelele in vasul de la robotul de bucatarie si le tocam. Vor arata ca vinetele coapte si tocate. Apoi le punem in cratita cu ceapa calita, adaugam pasta de tomate, o foaie de dafin sau doua, asezonam cu sare si piper si o punem la foc potrivit. Amestecam continuu ca sa nu se lipeasca. Fierbem zacusca aproximativ 30 minute si gata!
O lasam sa se raceasca putin si putem sa pregatim o felie de paine sau mai bine mai multe, caci tare buna si acrisoara este!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu