miercuri, 9 august 2023

Prajitura cu Bilute din Urda

De data aceasta va invit sa facem o prajitura care contine doua ingrediente care mie imi plac foarte mult: urda dulce si cacao. Asadar, haideti sa vedem pas cu pas cum pregatim o Prajitura cu Bilute din Urda.


Ingrediente:

Blat: 2 oua, 11 linguri zahar, 11 linguri ulei, 15 linguri lapte, 1 praf de copt, 15 linguri faina, 2 linguri cacao

Crema de branza: 500 gr urda dulce, 4 galbenusuri de ou, 4 linguri zahar, 1 zahar vanilat

Pasul I: Reteta de acasa: Prajitura cu Bilute din Urda: pregatirea cremei de branza

Intr-un bol punem branza, adica urda si o maruntim bine cu o furculita. Apoi adaugam 4 galbenusuri, zaharul si vanilia si amestecam.






Pasul II: Reteta de acasa: Prajitura cu Bilute din Urda: prepararea blatului

Intr-un bol pentru mixer punem cele 2 oua (albus si galbenus), zaharul, uleiul, praful de copt. Mixam cateva minute, apoi adaugam laptele, cacaoa si faina. Amestecam pana se omogenizeaza. Va iesi un aluat ca cel de chec. Punem aceasta compozitie intr-o tava pentru cuptor, in care am pus hartie de copt. 



Pasul III: Reteta de acasa: Prajitura cu Bilute din Urda: asamblarea prajiturii

Acum facem bilute micute din urda si le punem pe blat, puteti face bilute de diferite dimensiuni. Apoi dam tava la coptor, la foc potrivit. 



Dupa 15-20 minute verificam cu scobitoarea blatul. Cand acesta este aproape copt, batem spuma cele 4 albusuri ramase cu 8 linguri de zahar si intindem spuma pe prajitura. 



Apoi o mai dam putin la cuptor pana cand aceasta se rumeneste usor. Cand este gata, o lasam sa se raceasca si apoi o taiem bucatele cu un cutit umed.





Pofta buna la Prajitura cu Bilute din Urda!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu