Inca este vremea muraturilor, asa ca va invit sa incercati o reteta de salata pentru iarna cu Gogosari si Gogonele. Reteta e foarte simpla si rapida: pe scurt gogonelele si gogosarii taiati, peste ei punem zahar, sare, otet, piper si foi de dafin. A doua zi punem salata in borcane si e gata de manacat!
- 2 kg gogosari
- 2 kg gogonele
- 750 g zahar
- 125 g sare
- 750 ml otet
- 30 boabe de piper
- 2 foi de dafin
Pasul 1 Reteta de acasa : GOGOSARI CU GOGONELE: Pregatirea legumelor
Spalam gogosarii si gogonelele si apoi le taiem feliute. Peste ele punem zaharul, sarea, foile de dafin, boabele de piper si otetul. Amestecam cu o lingura si apoi acoperim vasul. Din doua in doua ore mai amestecam. Gogosarii si gogonelele isi vor lasa zeama.
Pasul 2 Reteta de acasa : GOGOSARI CU GOGONELE : Punerea in borcane
Pana a doua zi, gogosarii si gogonelele si-au lasat zeama.
Punem salata de gogosari cu gogonele in borcane si turnam zeama deasupra. Punem capacele si le ducem in camara sau in beci. Din aceste cantitati mi-au iesit 6 borcane de 800 grame.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
GOGOSARI CU GOGONELE !
Nu se pune conservant?
RăspundețiȘtergere