miercuri, 18 octombrie 2017

Biscuiti DELIA

Este timpul sa incercam o noua reteta. De data aceasta va propun sa facem niste biscuiti personalizati. Eu i-am facut cu mare drag pentru botezul nepotelei mele, asadar Biscuiti DELIA. Insa ei pot avea orice nume, copiii vor fi foarte incantati sa manance biscuiti cu numele lor!



Ingrediente:

- 200 gr faina
- 2 oua
- 125 gr unt 
- 1 praf de copt
- 100 gr zahar pudra
- 100 gr amidon de porumb

Pentru decor: 1 albus de ou, 100 gr zahar pudra fin, 1 lingura amidon de porumb, nuca de cocos


Pasul 1 Reteta de acasa : BISCUITI  DELIA: Prepararea aluatului pentru biscuitii personalizati

Inainte de toate, topim untul si il lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam zaharul pudra si ouale si amestecam. 

Dupa aceea punem praful de copt si cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi adaugam amidonul si omogenizam. Este momentul sa punem si faina si cand aceasta este incorporata, punem aluatul in congelator pentru 15 minute. 
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  BISCUITI DELIA : Coacerea biscuitilor personalizati

Scoatem aluatul pentru biscuitii personalizati din congelator si il intindem nu prea subtire, de aproximativ 3 milimetri grosime. Si il taiem cu o forma rotunda sau ce forma doriti. Punem biscuitii pe hartie de copt si ii dam la cuptor la foc potrivit.
   



Pasul 3 Reteta de acasa :  BISCUITI DELIA : Decorarea biscuitilor personalizati

Pentru decorarea biscuitilor personalizati, procedam in felul urmator: batem cu mixerul albusul cu zaharul pudra si apoi adaugam amidonul. Va iesi ca o crema putin mai moale, dar nu sa curga. Ungem biscuitii pe margine cu aceasta crema si ii tavalim prin nuca de cocos.


 Dupa ce i-am terminat pe toti, in restul de crema putem pune putin colorant alimentar. Eu am pus putin roz. Punem compozitia intr-o punga, o innodam si ii taiem varful foarte putin si apoi cu mare atentie scriem pe biscuitei numele copilului. Dam biscuitii la rece pana a doua zi pentru a se intari glazura. 





Pofta Buna la Reteta de acasa : 
BISCUITI DELIA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu