Fie
vara, fie iarna, prajiturile cu fructe sunt delicioase. Iata cum putem pregati oricand rapid o Tarta cu
Fructe de Padure! Iarna putem folosi fructe congelate, vara
fructe proaspete.
Ingrediente:
-
6
oua
-
gr
zahar
-
gr
faina
-
6
linguri apa
-
1 pliculet
praf de copt
-
2
pliculete zahar vanilat
-
1
plic budinca de vanilie instant
-
400
ml lapte
-
300
gr fructe de padure
-
1
pliculet gelatina transparenta
Pasul
I: Reteta de acasa: Tarta cu Fructe de Padure:
pregatirea pandispanului
Separam
galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri adaugam zaharul si amestecam pana
devine spuma, apoi adaugam zaharul vanilat, praful de copt si apa. Omogenizam
si apoi punem faina, peste care adaugam albusurile batute spuma. Amestecam cu
grija sa nu se lase spuma si apoi punem pandispanul pe hartie de copt in tava
si il dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a
copt il dam la racit, fara sa il scoatem din tava.
Pasul
II: Reteta de acasa: Tarta cu Fructe de
Padure: Pregatirea cremei si decorarea tartei cu fructe de
padure
Intr-un
vas pentru mixer punem laptele si praful de budinca (eu folosesc Crem Ole de la
Dr. Oetker) si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Dupa ce blatul s-a racit, il
insiropam (sirop format dintr-o cana de apa in care am pus 2 linguri de zahar
si putina esenta de rom) si apoi intindem crema uniform. Peste crema de budinca
asezam fructele de padure care trebuie sa fie scurse foarte bine.
Apoi
preparam gelatina (punem apa la fiert pe aragaz cu 1 lingura de zahar si apoi
turnam gelatina desfacuta in putina apa cand apa clocoteste) si cand aceasta
s-a ingrosat o luam de pe foc si o lasam 2-3 minute dupa care o turnam peste
tarta, peste fructele de padure. Dam tarta cu fructe de padure la rece pentru
cel putin o ora si apoi o putem servi.
Pofta buna la Tarta cu
Fructe de Padure!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu