Salata de Boeuf este bine cunoscuta si preparata
cu diverse ocazii speciale. Iata ce usor putem face o Salata de Boeuf
Margareta sau cu alt nume, Salata de Boeuf
Flori de Musetel. Foarte simplu: facem salata de boeuf dupa
reteta obisnuita, a carei reteta o gasiti aici.
Dupa ce am facut Salata de Boeuf, o punem
intr-un castron si o nivelam deasupra cu ajutorul unei linguri. Apoi dam
castronul la frigider.
Punem la fiert 5 oua. Le lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. Dupa ce s-au fiert, le lasam 2-3 minute in apa rece. Apoi le curatam de coaja si taiem fiecare ou in doua parti egale.
Scoatem salata de boeuf de la frigider si cu
grija, sa nu se rupa, scoatem jumatatile de galbenusuri din albusuri si le
punem pe salata. Eu am pus unul in mijloc si celelate in jurul lui, aceste
galbenusuri fiind mijlocurile florilor. Apoi luam albusurile si le taiem
fasiute subtiri, pe care le vom aranja in jurul fiecarui galbenus, realizand
astfel petalele margaretelor sau ale florilor de musetel.
Dupa ce florile sunt gata, luam
Pofta buna la
Salata de Boeuf Margarete
sau
Salata de Boeuf Flori de Musetel!
Foarte interesanta reteta. Si originala...
RăspundețiȘtergere