De data aceasta, la Reteta de Acasa, va prezentam o reteta de rulada: Rulada cu Crema Ganache si Nuca, reteta perfecta pentru iubitorii de dulciuri care au in compozitie o crema de ciocolata dar si delicioasa nuca prajita. Sfatul meu: faceti doua rulade, caci una e prea putin, dispare imediat de pe farfurie!!!
Pentru blat:
4 oua intregi + 2 albusuri
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
2 linguri cacao
4 oua intregi + 2 albusuri
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
2 linguri cacao
Pentru crema ganache:
100 g ciocolata neagra
400 ml frisca lichida
100 g nuci tocate
100 g ciocolata neagra
400 ml frisca lichida
100 g nuci tocate
Pasul 1 Reteta de acasa : RULADA CU CREMA GANACHE SI NUCA : Pregatirea cremei ganache
Intr-un castron punem frisca si o lasam pe aragaz la foc mic. In ea punem ciocolata rupta bucatele mici si amestecam. Cand ciocolata s-a topit, luam vasul de pe foc si il dam la rece cateva minute apoi la frigider.
Pasul 2 Reteta de acasa : RULADA CU CREMA GANACHE SI NUCA: Prepararea aluatului pentru rulada
Intr-un castron punem galbenusurile si le frecam bine cu zaharul pana obtinem o spuma. Apoi adaugam zaharul vanilat, faina si albusurile batute spuma.
Scoatem frisca de la frigider si o batem spuma cu mixerul. Cand crema s-a intarit, adaugam si nuca si mai apestecam putin pentru omogenizare.
Pasul 4 Reteta de acasa : RULADA CU CREMA GANACHE SI NUCA : Realizarea Ruladei cu Crema Ganache si Nuca
Desfacem rulada si punem crema pe ea. Intindem crema si rulam inapoi, dupa care punem rulada cu crema ganache si nuca la frigider pentru cateva ore; eu am lasat-o de seara pana dimineata. A doua zi o taiem felii.
Intr-un castron punem frisca si o lasam pe aragaz la foc mic. In ea punem ciocolata rupta bucatele mici si amestecam. Cand ciocolata s-a topit, luam vasul de pe foc si il dam la rece cateva minute apoi la frigider.
Pasul 2 Reteta de acasa : RULADA CU CREMA GANACHE SI NUCA: Prepararea aluatului pentru rulada
Intr-un castron punem galbenusurile si le frecam bine cu zaharul pana obtinem o spuma. Apoi adaugam zaharul vanilat, faina si albusurile batute spuma.
Dupa ce aluatul s-a omogenizat, intr-o tava pe o hartie de copt desenem forme: eu am facut floricele. Intr-o punga am pus putina compozitie si am taiat foarte bine din varful pungii, asa fiind mai usor de "desenat". Dam tava la cuptor pentru doua minute.
Intre timp, in restul de aluat punem cacao si omogenizam. Apoi punem compozitia cu cacao peste modelul scos din cuptor si intindem usor. Dam tava la cuptor din nou pt aproximativ 15 minute la foc potrivit. Apoi o scoatem si infasuram rulada intr-un servet de bucatarie umed si lasam sa se raceasca.
Pasul 3 Reteta de acasa : RULADA CU CREMA GANACHE SI NUCA : Pregatirea cremei ganache
Taiem nuca marunt cu cutitul si o prajim putin.
Pasul 4 Reteta de acasa : RULADA CU CREMA GANACHE SI NUCA : Realizarea Ruladei cu Crema Ganache si Nuca
Desfacem rulada si punem crema pe ea. Intindem crema si rulam inapoi, dupa care punem rulada cu crema ganache si nuca la frigider pentru cateva ore; eu am lasat-o de seara pana dimineata. A doua zi o taiem felii.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
RULADA CU CREMA GANACHE SI NUCA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu