luni, 30 noiembrie 2015

Tort Sah

Astazi la Reteta de Acasa va invit sa incercati o noua reteta de tort. Acesta se numeste TORT SAH. Este un tort deosebit atat ca gust cat si ca infatisare, deoarece arata ca o tabla de sah, cu patratele de culoare galbena si maro.




Ingrediente:

Pentru blatul galben:

- 6 oua

- 1 praf de copt
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 6 linguri apa
- 1 zahar vanilat

Pentru blatul maro:

- 6 oua

- 1 praf de copt
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 6 linguri apa
- 1 lingura cacao

Pentru crema alba:

- 50 ml frisca lichida

- 1 plic crem ole de vanilie
- 400 g lapte rece

Pentru crema maro:

- 1 plic crema de ciocolata

- 250 ml lapte rece
- 1 lingura zahar pudra

Pasul 1 Reteta de acasa : TORT SAH: Prepararea blaturilor


In primul rand, pregatim blaturile. Pentru blatul galben separam ouale, galbenusurile le punem intr-un catron iar albusurile intr-un vas in care le vom bate spuma cu mixerul. Peste galbenusuri punem zaharul si amestecam. Apoi adaugam praful de copt si apa. Amestecam si apoi punem jumatate din faina si amestecam, dupa care punem si restul de faina si spuma de albusuri. Omogenizam si punem compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt. dam tava la cuptorul incins si lasam pentru aproximativ 15 minute la foc potrivit. Intre timp pregatim celalalt blat, adica cel maro, dupa aceleasi indicatii folosind ingredientele pentru blatul maro.

   
Pasul 2 Reteta de acasa : TORT SAH: Taierea blaturilor

Dupa ce blaturile sunt coapte si s-au racit le taiem in felul urmator. Luam blatul galben si taiem din el, pe lungine, o fasie de grosimea unui deget. Apoi taiem acea felie in doua parti egale pe latimea ei. Si asa procedam pana taiem tot blatul. Apoi la fel cu cel maro.


Pasul 3 Reteta de acasa : TORT SAH: Prepararea cremei

Este momentul sa pregatim crema. Pentru aceasta punem intr-un vas de mixer frisca, laptele rece si plicul de crem ole. Amestecam cu mixerul la viteza mare. Crema este gata!

Pasul 4 Reteta de acasa : TORT SAH: Realizarea Tortului Sah

Luam o fasie maro, o ungem pe o parte cu crema si langa ea lipim o fasie galbena, pe care o ungem cu crema si apoi punem alta fasie maro si tot asa, in functie de cat de lat vrem sa facem tortul. Apoi insiropam tortul cu un sirop facut din apa, zahar si putina esenta de rom.

Apoi punem crema deasupra primului strat de tort si continuam cu cel de-al doilea strat in acelasi mod, fasie cu fasie.




Acum pregatim crema maro: intr-un vas pentru mixer punem ingredientele pentru crema maro, amestecam la viteza mare si apoi imbracam tortul cu aceasta.

Deasupra putem orna tortul cu bombonele sau flori de ciocolata.



Il lasam la rece cel putin o ora si apoi Tortul Sah poate fi servit.






Pofta Buna la Reteta de acasa : 
TORT SAH !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu