Astazi la Reteta de acasa va invit sa incercati un
preparat deosebit avand la baza ciupercile. Asadar Ciuperci
la Cuptor. Este o reteta foarte simpla, care se prepara repede
iar produsul final este intr-adevar deosebit si se poate consuma atat cald cat
si rece.
-
1 kg ciuperci champignon
-
1 ceapa mare
-
100 g cascaval
-
50 g sunca de pui sau piept de pui afumat
-
piper
-
sare
-
frunze de patrunjel
-
rosii
Pasul I: RETETA DE ACASA: CIUPERCI
LA CUPTOR: Pregatirea ingredientelor
Pe o tava de cuptor punem hartie de copt.
Spalam ciupercile in apa rece, le scoatem coditele si
punem palariile ciupercilor sa se scurga pe un servet de bucatarie, pentru
cateva minute pana pregatim umplutura ciupercilor.
Radem cascavalul pe razitoarea mica.
Taiem ceapa feliute subtiri. Taiem sunca de pui sau pieptul de pui afumat in bucatele
mici.
Taiem coditele ciupercilor marunt.
Punem putina sare si
putin piper si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval ras. Punem si putina
frunza verde de patrunjel, de asemenea tocata marunt, apoi adaugam sunca de pui
si amestecam toate acestea.
Apoi asezam ciupercile pe tava si le umplem.
Pe marginea tavii punem ceapa taiata feliute subtiri iar
peste ceapa punem cateva feliute de rosii. Daca vreti puteti adauga si cativa
catei de usturoi sau cateva masline fara samburi.
Dupa ce am umplut ciupercile, presaram deasupra lor si
restul de cascaval ras.
Pasul II: RETETA DE ACASA: CIUPERCI
LA CUPTOR: Prepararea ciupercilor la cuptor
Dam tava astfel pregatita la cuptorul incins, la foc
potrivit si le lasam acolo aproximativ 30 minute.
Se pot servi calde sau rece. Sunt intr-adevar delicioase.
Cand am facut prima data aceasta reteta, fiica mea mi-a spus: “Sa nu mai faci
ciuperci din-astea la cuptor!” M-am speriat, credeam ca nu i-au placut. Insa
imediat m-a lamurit: “ Sunt atat de bune, ca dau dependenta!” Apoi am vazut
tava: era... goala!!! Asa ca, ...
Pofta buna la CIUPERCI LA CUPTOR!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu