Astazi va invit sa
pregatim o reteta de sezon: Rulouri de Vinete cu
Branza. Aceste rulouri se prepara rapid si se pot servi calde
sau reci, ca aperitiv sau gustare.
Ingrediente:
- 1 vanata potrivita
- 2 oua
- faina alba
- sare
- branza (cascaval, branza
topita sau branza telemea)
- rosii, verdeata pentru decor
Pasul I: Reteta de
acasa: Rulouri de Vinete cu Branza:
pregatirea ingredientelor
Spalam vanata in apa
rece, apoi o curatam de coaja. Taiem vanata in felii
subtiri pe lungimea ei. Punem feliile de vanata pe un platou sau fund de lemn
si presaram putina sare pe fiecare felie. Le lasam asa jumatate de ora. Ele se
vor inmuia si vor fi mai usor de modelat.
Pasul II: Reteta de
acasa: Rulouri de Vinete cu Branza:
prajirea vinetelor
Intr-un castron punem doua
oua, cu albus si galbenus, si le batem bine cu furculita. Pe o farfurie punem
faina alba. Intr-o tigaie pe foc punem ulei la incins.
Apoi luam fiecare felie de
vanata, o trecem prin faina pe ambele parti si apoi prin ou si o punem la
prajit. Cand s-a prajit pe o parte, o intoarcem si pe cealalta iar cand este
gata o scoatem pe un platou in care am pus servete de bucatarie din hartie,
pentru a absorbi uleiul. Procedam la fel cu toate feliile de vinete.
Pasul III: Reteta de
acasa: Rulouri de Vinete cu Branza:
realizarea rulourilor de vinete cu branza
Luam o felie de vanata prajita
si pe ea punem branza (de orice fel): feliute de cascaval, de branza telemea,
branza topita sau putem rade niste branza pentru a acoperi suprafata feliei de
vanata. Apoi o rulam si o prindem cu o scobitoare iar in varful scobitorii
putem pune o felie de rosie sau castravete sau o maslina, etc.
Pofta buna la Rulouri de Vinete cu Branza!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu