Usor, usor ne pregatim
pentru iarna. Asa ca, astazi la reteta de acasa, va invit sa facem un Compot de
Visine, foarte gustos si sanatos. Se prepara foarte simplu asa
ca pana si cele mai tinere gospodine vor putea face aceasta reteta fara
probleme.
Ingrediente:
-
Visine
-
Zahar tos
-
Zahar vanilat (facultativ)
Pasul I: Reteta de
acasa: Compot de visine: pregatirea
visinelor
Spalam visinele in apa rece
si le rupem coditele. Le punem in borcane (eu am folosit borcane de 400 g)
astfel incat sa ramana gol in borcan de aproximativ 2 degete.
Pasul II: Reteta de
acasa: Compot de visine: prepararea
siropului
Intr-un vas pe foc punem
apa cam cat ne-ar trebui sa umplem borcanele cu visine. Lasam apa sa se
infierbante si apoi punem zahar tos dupa gust, cat va place de dulce. Amestecam
si cand s-a topit zaharul luam vasul de pe foc si turnam siropul peste visinele
din borcane. Daca vreti punteti pune si zahar vanilat. Apoi punem
capacele la borcane si le asezam intr-o cratita la fundul careia am pus un
servet de bucatarie din bumbac. Dupa ce am pus borcanele in cratita fara sa se
atinga unul de altul, turnam apa rece dar sa nu ajunga la capac. Apoi punem
cratita la foc mic si lasam sa fiarba aproximativ o ora. Stingem focul si le
lasam acolo sa se raceasca. Apoi le punem in camara la rece.
Pofta buna la Compot de Visine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu