miercuri, 17 iunie 2015

Castraveti Murati la Soare

Este vara, avem piata plina de legume proaspete dar parca ni se face dor de ceva acru. De aceea va invit sa pregatim niste Castraveti murati la soare. Este o reteta simpla iar castravetii sunt gata murati in doar cateva zile.



Ingrediente:
5 kg castraveti
2 borcane (de 3 litri)
6 linguri de sare de muraturi
Ceapa, catei de usturoi (facultativ)

Pasul I: Reteta de acasa: CASTRAVETI MURATI LA SOARE: pregatirea ingredientelor

Spalam castravetii in apa rece si ii aranjam in borcane. Printre ei putem pune ceapa taiata julien sau catei de usturoi. Fiind o reteta de castraveti murati pe care sa-i consumam in curand, in zilele de vara, nu este nevoie sa punem hrean sau boabe de piper pentru a se mentine peste iarna.





Pasul I: Reteta de acasa: CASTRAVETI MURATI LA SOARE: pregatirea saramurii

Dupa ce am aranjat castravetii in borcane, umplem borcanele cu apa rece. Apoi luam primul borcan si varsam apa intr-un vas in care punem 3 linguri de sare de muraturi. Amestecam pana se dizolva sarea si turnam apa inapoi peste castraveti. 




Procedam la fel si cu cel de-al doilea borcan. Apoi punem borcanele pe balcon sau pe geam la soare. A doua zi isi vor lasa deja spuma pe care o vom scoate cu spumiera. In 3-4 zile castravetii sunt gata!




Pofta buna la
Castraveti murati la soare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu