Este vara, avem piata plina de legume proaspete
dar parca ni se face dor de ceva acru. De aceea va invit sa pregatim niste Castraveti murati la
soare. Este o reteta simpla iar castravetii sunt gata murati in
doar cateva zile.
Ingrediente:
5 kg castraveti
2 borcane (de 3 litri)
6 linguri de sare de muraturi
Ceapa, catei de usturoi (facultativ)
Pasul I: Reteta de acasa: CASTRAVETI MURATI LA SOARE:
pregatirea ingredientelor
Spalam castravetii in apa rece si ii aranjam in borcane. Printre ei putem pune ceapa taiata
julien sau catei de usturoi. Fiind o reteta de castraveti murati pe care sa-i
consumam in curand, in zilele de vara, nu este nevoie sa punem hrean sau boabe
de piper pentru a se mentine peste iarna.
Pasul I: Reteta de acasa: CASTRAVETI MURATI LA SOARE: pregatirea saramurii
Dupa ce am aranjat castravetii in borcane, umplem borcanele cu apa rece. Apoi luam primul borcan si varsam apa intr-un vas in care punem 3 linguri de sare de muraturi. Amestecam pana se dizolva sarea si turnam apa inapoi peste castraveti.
Procedam la fel si cu cel de-al doilea borcan. Apoi punem borcanele pe balcon sau pe geam la soare. A doua zi isi vor lasa deja spuma pe care o vom scoate cu spumiera. In 3-4 zile castravetii sunt gata!
Pofta buna la
Castraveti murati la soare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu