Acum
cand pietele si gradinile sunt pline de capsunele parfumate si gustoase, cand
orice gospodina prepara fel de fel de tarte cu capsune, gemuri si dulceturi din
aceste fructe delicioase, va invit sa incercati o Prăjitură
cu Căpșuni. Se prepara foarte usor iar daca reusiti sa o
lasati la frigider de pe o zi pe alta, este o adevarata delicatesa. Din
combinatia blat de cacao, crema de vanilie si capsunele nu poate sa iasa decat
ceva minunat!
Pentru
blatul de cacao:
-
6 oua
-
1 praf de
copt
-
2 linguri
cacao
-
14 linguri
zahar
-
18 linguri
faina
-
6 linguri
apa
Pentru
crema de vanilie:
-
500 ml
frisca lichida
-
200 ml
lapte rece
-
1 plic budinca
Creme Ole de vanilie
Pentru
insiropat:
-
200 ml apa
-
2 linguri
zahar
-
1
lingurita esenta de rom
Pentru
decor:
-
500-1000 g
capsuni
-
100 g
ciocolata cu lapte
Pasul 1 Reteta de acasa : PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI: Prepararea blatului de cacao
Intr-un
castron punem galbenusurile pe care le amestecam cu zaharul, cacaoa si praful
de copt. Apoi adaugam apa si 10
linguri de faina. Amestecam din nou. Apoi
batem albusurile spuma. Adaugam si restul da faina si albusurile si amestecam
pana se incorporeaza.
Punem
blatul pe hartie de copt si-l coacem in cuptorul preincalzit la foc potrivit
timp de aproximativ 15-20 minte. Apoi il lasam la racit.
Pasul 2 Reteta de acasa : PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI : Prepararea cremei
Intr-un
vas pentru mixer punem frisca lichida si laptele (ambele reci de la frigider)
si continutul unui plic de Budinca Creme Ole de vanilie. Amestecam cu mixerul,
intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se ingroase. Dupa parerea mea,
crema este destul de dulce, nu este nevoie sa adaugati zahar.
Pasul 3 Reteta de acasa : PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI : Prapararea prajiturii cu capsuni
Intr-o cana punem 100 ml apa calda si 2 linguri zahar.
Amestecam pana se topeste zaharul si apoi adaugam esenta de rom si inca 100 ml
apa rece. Puneti pune zaharul si in
toata cantitatea de apa, insa punandu-l in apa calda, acesta se va dizolva mult
mai repede.
Insiropam blatul de cacao si apoi punem crema
deasupra. O intindem si peste crema punem capsunele cate vrem, tocmai de aceea
am scris la ingrediente 500-1000 g capsunele; fiecare pune cate vrea. Aranjam
capsunelele intregi sau taiate, cum doriti.
Apoi topim 100 g de ciocolata cu lapte si stropim
Prajitura cu Capsuni pe deasupra.
Si
gata! Dam prajitura la rece pana a doua zi daca se poate, insa e destul de greu
cu pofticiosi mai mici... sau mai mari... in preajma!!!
Pofta Buna la Reteta de acasa :
PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu