Azi la Reteta de
Acasa va invit sa incercati o reteta noua: Biscuiti cu susan. Este
o reteta cu grad de dificultate de la usor spre mediu. Acesti
biscuiti sunt foarte fragezi, iar datorita faptului ca sunt lipiti cu crema de
cacao si tavaliti prin seminte de susan, au un gust deosebit. Sunt gustosi si
pot fi pregatiti pentru a fi savurati zi de zi dar si pentru evenimente
deosebite pentru ca au un design special.
Pentru aluatul biscuitilor:
- 125 gr unt topit si
racit
-
1 ou
-
1 galbenus de ou
-
1 praf de copt
-
80 gr amidon de porumb (eu am folosit marca GUSTIN)
-
200 gr faina
-
80 gr zahar pudra
-
putina esenta de vanilie
Pentru crema:
-
100 gr unt
-
80 gr zahar pudra
-
1 lingurita cacao
Pentru decor:
-
1 lingura lapte
-
1 galbenus de ou
-
1 lingurita cafea solubila (ness)
- seminte de susan
Pasul 1 Reteta de acasa : BISCUITI CU SUSAN: Prepararea aluatului pentru biscutii
cu susan
Intr-o cratita pe
foc punem untul si il lasam la foc mic sa se topeasca, apoi il dam la racit.
Pana se raceste aducem din camara celelalte ingrediente.
Dupa ce untul s-a
racit punem un ou intreg si un galbenus si zaharul pudra si amestecam. Apoi
punem si praful de copt pe care putem pune cateva picaturi de suc de lamaie.
Apoi punem putina esenta de vanilie si amidonul de porumb si cand toate s-au
incorporat, adaugam faina, cate o lingura si apoi amestecam. Dupa ce am pus toata faina, punem aluatul in congelator pentru 15
minute, timp in care aprindem aragazul si punem hartie de copt intr-o tava de
cuptor. Pregatim si un cutit sau o forma speciala cu care vom taia
biscuitii. Tot acum pregatim si compozitia pentru decorul biscuitilor ce vor fi
copti in a doua tava de biscuiti.
Intr-o cana punem
o lingura de lapte si adaugam o lingurita de cafea solubila. Amestecam si cand
s-a omogenizat adaugam un galbenus de ou si amestecam din nou pana s-a
incorporat oul.
Luam
aluatul din congelator si il intindem pe masa de lucru, grosimea fiind de
aproximativ 3 mm. Apoi taiem biscuitii in forma de
patrate, mai micute sau mai mari, dupa cum va place. Important este sa ii taiati
aproximativ la fel pentru ca dupa coacere biscuitii vor fi lipiti cate doi si
este bine ca dimensiunea lor sa fie aproximativ egala.
Din aluatul nostru
vor iesi aproximativ doua tavi de biscuiti. Dupa ce am taiat biscuitii ii punem
in tava de copt si cand tava s-a umplut o dam la cuptor la foc potrivit pentru
aproximativ 7-10 minute. Vor fi copti cand sunt usor rumeniti pe spate.
Intindem
cea de-a doua parte de aluat si taiem biscuitii cum am facut anterior, ii punem
in tava pe hartie de copt si cu o pensula ii ungem cu compozitia cu ness iar cu
furculita facem linii, litere sau alte forme si dam tava la cuptor. Dupa ce s-au copt si acestia ii lasam pe toti sa se raceasca, timp in care
pregatim crema.
Pasul 2 Reteta de acasa : BISCUITI CU SUSAN : Prepararea cremei si realizarea biscuitilor cu susan
Inainte de a va
prepara crema, va spun un mic secret: din cauza ca untul cumparat din magazine
contine de foarte multe ori apa, pentru a nu ezista vreun risc ca crema sa se
taie, este bine sa frecati untul putin inainte de a adauga zaharul, si sa
scoateti apa. Amestecati, presati usor cu lingura si apa se alege de unt, o
scurgeti si apoi repetati de cateva ori acest procedeu.
Pentru
crema amestecam 100 gr unt cu 80 gr zahar pudra si o lingurita de cacao pana se
omogenizeaza.
Dupa ce biscuitii
s-au racit luam cate un biscuit alb il ungem cu crema si deasupra punem un
biscuit cu model. Strangem usor si luam surplusul de crema care poate sa iasa
pe parti. Apoi trecem biscuitul prin seminte de susan, dar numai cu partile
laterale.
Procedam la fel cu toti biscuitii si apoi, pentru a deveni si mai
fragezi, ii punem putin la rece! Si astfel Biscuitii cu Susan sunt gata: deliciosi,
aspectuosi si gustosi!
Pofta Buna la Reteta de acasa :
BISCUITI CU SUSAN !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu