Este post si nu mai
stiti ce sa mai gatiti?! Ce ziceti de o Tocanita de Ciuperci de post? Ciupercile sunt intotdeauna delicioase si hranitoare, asa ca haideti sa
facem o tocanita de ciuperci. Daca vreti ca Tocanita de Ciuperci sa nu fie
neaparat de post, puteti adauga o lingura sau doua de smantana si va fi si mai
delicioasa.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
proaspete
- 2 cepe potrivite
- 3 linguri ulei de
floarea soarelui
-
2 linguri de pasta de tomate
-
1 lingura de faina alba
-
1 legatura de marar verde
-
sare
Pasul I: Tocanita de ciuperci: pregatirea ciupercilor
Spalam ciupercile in
apa rece, le punem la scurs si apoi le taiem felii de marime potrivita. Puteti
sa le taiati si mai marunt, depinde cum va plac mai mult. Apoi taiem ceapa marunt.
Pasul II:
Tocanita de ciuperci: prepararea Tocanitei de
Ciuperci
Intr-o cratita pe
foc punem ceapa si uleiul. Daca doriti puteti adauga si o lingurita de vegeta
sau puteti pune doar sare. Amestecam in ceapa sa nu se arda si cand s-a
inmuiat, adaugam ciupercile si apa si le lasam sa fiarba. Punem apa astfel
incat sa nu le acopere caci ciupercile de regula isi lasa si ele putina apa.
Punem si mararul taiat marunt si lasam sa fiarba.
Cand ciupercile sunt
fierte adaugam bulionul pe care l-am amestecat inainte cu faina si putina apa.
Cand adaugam bulionul in Tocanita de ciuperci, avem grija sa amestecam incontinuu
pana se ingroase putin apoi stingem focul. Daca vreti, puteti adauga si cateva
frunze de patrunjel verde taiat marunt.
Pofta
buna la Tocanita de Ciuperci!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu