joi, 25 decembrie 2014

Pandiscrem

Este Craciun si de aceea va invit sa incercati prajitura pe care am creat-o din dorinta de a satisface gusturile iubitorilor de creme pufoase, blat de tort si bineinteles ciocolata. Iata ce am obtinut: o prajitura deosebita pe care sotul meu a numit-o Pandiscrem. Este o prajitura cremoasa si seamana foarte mult la gust cu binecunoscuta Prajitura Crem-a-Crem, doar ca aici nu avem crema de vanilie ci de ciocolata. Ce parere aveti?





Ingrediente:

Pentru pandispan:
- 6 oua
- 1 praf de copt
- 6 linguri apa
- 13 linguri zahar tos
- 18 linguri faina alba
- 1 lingura cacao

Pentru crema:
- 500 ml frisca lichida
- 400 ml lapte rece
- 2 plicuri Crem Ole de Ciocolata
- 3 linguri zahar pudra

Pentru decor:
- nuca taiata
- ciocolata rasa
- optional: lamaie rasa

Pasul 1 Reteta de acasa : PANDISCREM: Prepararea pandispanului

Pentru prapararea pandispanului separam galbenusurile de albusuri. Apoi punem zaharul, cacaoa si praful de copt peste galbenusuri si amestecam. Dupa aceea punem apa si faina si amestecam din nou. Apoi punem si albusurile batute spuma. 




Punem compozitia pe hartie de copt intr-o tava si o dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute la foc potrivit.




   
Pasul 2 Reteta de acasa :  PANDISCREM : Prepararea cremei si realizarea Pandiscremului

Intr-un bol pentru mixer punem frisca lichida rece (eu folosesc de obicei Frisca Hulala), laptele, zaharul pudra si continutul a doua plicuri de Crem Ole de ciocolata. Batem bine cu mixerul.




Taiem blatul in doua, insiropam putin blatul (sirop: o cana de apa cu o lingura de zahar si o lingurita esenta de rom). Apoi punem si intindem jumatate din crema. Punem si cea de-a doua parte a pandispanului si deasupra restul de crema. Peste crema presaram nuca taiata marunt si radem si putina ciocolata. 



 Pentru un gust putin mai fresh puteti rade si putina coaja de lamaie. Apoi dati prajitura la frigider pentru cateva ore, de seara pana dimineata daca "se poate"! E o nebunie ... de ciocolata! Puteti incerca sa puneti cateva bucatele de Pandiscrem la congelator pentru 10 minute: fara cuvinte! 






Pofta Buna la Reteta de acasa : 
PANDISCREM !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu