O categorie aparte intre preparatele traditionale romanesti o reprezinta Afumaturile, caracteristice in special zonelor din Ardeal, Banat, Bucovina si Maramures. Iata cateva lucruri despre afumatul carnii, a slaninii si a carnatului.
Afumarea este una dintre cele mai deosebite tehnici de conservarea a produselor din carne, in special cele din carne de porc, dar nu numai. Afumarea este o adevarata arta prin care produsele capata un gust cu totul si cu totul deosebit datorita fumului.
Afumarea este de 3 tipuri:
- afumare rece: carnurile sunt afumate departe de sursa de caldura (fumul ajunge la produse printr-un burlan, la temperaturi de 20-23 grade Celsius)
- afumarea calda: carnurile sunt puse deasupra sursei de fum, intr-un spatiu aerat, la 30-35 grade Celsius
- afumare fierbinte: carnurile sunt afumate si gatite in acelasi timp, lent, la 60-95 grade Celsius
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu