vineri, 6 decembrie 2013

Tortilla

Pentru iubitorii de cartofi, astazi pregatim o ompleta mai speciala, care are in compozitie in principal cartofi si oua, insa putem sa adaugam si alte ingrediente. Aceasta ompleta deosebita se numeste Tortilla si se poate servi atat calda cat si rece. Este o reteta cu cartofi care se prepara simplu si rapid. Si este delicioasa! 

Ingrediente:

      -      6 cartofi potriviti
-         4 oua
-         1 ceapa
-         1 ardei gras
-         ulei pentru prajit
     -         optional: ciuperci, sunca, ceapa verde, usturoi, masline, etc.
Pasul 1 Reteta de acasa : TORTILLA: Pregatirea ingredientelor

In primul rand, pregatiti ingredientele: curatam cartofii si ii taiem rondele. Curatam ceapa si ardeiul gras si le taiem feliute. Pregatim su 4 oua.

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  TORTILLA Prepararea omletei Tortilla
Cand toate ingredientele pentru Tortilla sunt pregatite, este timpul sa incepem: intr-o tava pe aragaz punem ulei si cand acesta este incins adaugam cartofii. Ii lasam sa se patrunda putin (fara sa devina crocanti!). 


Adaugam si ceapa taiata si apoi luam tava de pe foc si scurgem uleiul in alt vas. Cartofii trebuie sa ramana fara ulei; dupa aceea punem tava din nou pe foc si peste ei adaugam ardeiul, putina sare, si putin piper (si celelalte ingrediente optionale: ciuperci, masline etc.) 


Acum punem ouale batute putin cu furculita. Focul trebuie sa fie potrivit. 


Lasam cateva minute Tortilla sa se runeneasca putin iar apoi luam o farfurie pe care o punem pe tava, ca si un capac, si intoarcem Tortilla pe invers. 


Dupa care incet o punem inapoi in tava ca sa se rumeneasca si pe partea cealalta. Cand este gata o scoatem pe un platou si o putem servi cu ketchup sau maioneza, sau ambele. 







Pofta Buna la Reteta de acasa : 
TORTILLA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu