Una dintre cele mai cunoscute si mai gustoase
prajituri este Tiramisu. Oricare ar fi reteta (Tiramisu cu crema mascarpone,
oua etc, sau Tiramisu cu crema la plic preparata cu lapte rece), Tiramisu este
delicious. Astazi la Reteta de acasa va propun sa facem un Tort
Tiramisu. Este foarte simplu, se face foarte repede, nu trebuie
sa coacem sau sa fierbem absolut nimic.
Reteta clasica de Tiramisu, explicata pas cu pas si insotita de multe poze, o gasiti aici, pe
Reteta de acasa – Tiramisu.
Pentru Tortul Tiramisu nu trebuie decat sa
dublati cantitativ ingredientele de la Tiramusul obisnuit si sa-l decorate dupa
propria imaginatie si dorinta.
Asadar: eu am insiropat piscoturile in cafea,
le-am asezat pe platou in felul urmator: un rand de piscoturi, un rand de
crema, alt rand de piscoturi, alt rand de crema si tot asa pana terminam crema
si piscoturile. Apoi imbracam tortul in frisca proaspata iar peste frisca
presaram cacao sau putina cafea nes. Apoi il lasam la rece pentru cel putin o
ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu