Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat foarte gustos. Avand la baza ardeiul gras si carnea tocata, cu siguranta va fi pe gustul tuturor. Asadar haideti sa pregatim niste... Ardei Umpluti! Printre ardei, puteti strecura si cate o rosie umpluta. Un gust nemaipomenit!
- 1 kg ardei gras
- 2 - 3 rosii (facultativ)
- 500 gr carne tocata de porc
- 100 gr orez
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 4 foi de dafin
- 2 linguri pasta de tomate
- patrunjel verde
Pasul 1 Reteta de acasa : ARDEI UMPLUTI: Pregatirea carnii si a ardeilor pentru Ardei umpluti
Pasul 2 Reteta de acasa : ARDEI UMPLUTI : Pregatirea ardeilor pentru Ardei umpluti
Pasul 3 Reteta de acasa : ARDEI UMPLUTI : Umplerea ardeilor si fierberea lor pentru Ardei umpluti
In primul rand, pregatim carnea. Punem carnea tocata intr-un castron si adaugam o ceapa taiata marunt, orezul, putin piper, un pic de sare si amestecam. daca vreti, puteti pune si putina verdeata.
Pasul 2 Reteta de acasa : ARDEI UMPLUTI : Pregatirea ardeilor pentru Ardei umpluti
Spalam ardeii si apoi taiem cu cutitul de jur imprejurul coditei. Scoatem cotorul ardeiului cu seminte cu tot. la fel procedam si cu rosiile.
Pasul 3 Reteta de acasa : ARDEI UMPLUTI : Umplerea ardeilor si fierberea lor pentru Ardei umpluti
Cu carnea pregatita anterior umplem ardeii si rosiile si ii asezam intr-o oala. Apoi turnam apa pana la nivelul ardeilor si punem oala pe aragaz la foc potrivit.
Adaugam putina sare si foile de dafin. Lsam sa fiarba la foc potrivit. Cand carnea este fiarta, dam focul mic si adaugam urmatoarea compozitie: intr-o cana punem 2 linguri de pasta de tomate si o lingura de faina, pe care le amestecam cu apa in asa fel incat sa avem un sos de consistenta unei smantani mai subtiri. Adaugam acest sos printre ardei si amestecam usor. Sosul se va ingrosa putin. Stingem focul si punem deasupra patrunjel proaspat taiat marunt.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
ARDEI UMPLUTI !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu