Astazi la Reteta de
Acasa va prezint un Tort de
Pasti in forma de ou. Pe scurt: un blat de tort,
crema, picoturi, frisca si martipan. Iata reteta si ingredientele necesare
pentru acest Tort de Pasti in forma de ou.
Ingrediente:
Pentru
Blatul de tort:
- 6
oua
- 6 linguri
apa
- 250
gr zahar
- 250
gr faina
- 1
praf de copt
- 1
zahar vanilat
Pentru
Crema:
- 2x200 gr unt
- 200 gr zahar pudra cu
gust de vanilie
- 1 lingurita esenta de
rom
- 2 lingurite cacao
Pentru
Decor:
- 13-15 piscoturi (taiate in doua)
- frisca
- martipan
- glazura de ciocolata
Pasul 1 Reteta de acasa : TORT DE PASTI: Prepararea aluatului pentru blatul de tort si taierea blatului
Pasul 2 Reteta de acasa :TORT DE PASTI : Prepararea cremei pentru Tortul de Pasti
Pentru blatul de tort, luati cele 6 oua si separate galbenusurile de
albusuri, apoi amestecati galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul
vanilat. Apoi adaugati faina si albusurile de ou batute spuma. Puneti
compozitia intr-o tava de cuptor in care ati pus hartie de copt (sau unsa cu
putin unt sau margarina si tapetata cu faina). Dati blatul la cuptor la foc
potrivit. (Mai multe detalii si imagini depre prepararea blatului de tort
gasiti aici.)
Dupa ce blatul s-a copt
si s-a racit il taiati in forma de ou, forma ovala, apoi il taiati in doua (pe
grosime).
Pentru acest Tort de Pasti am preparat o crema din unt. Am amestecat 2
pachete de unt (un pachet de unt are 200 gr) cu 200 gr zahar pudra cu gust de
vanilie si 2 lingurite de cacao.
Pasul 3 Reteta de acasa :TORT DE PASTI : Realizarea Tortului de Pasti
Puneti pe platou o parte din blatul de tort. Apoi il insiropati. Eu am
facut urmatorul sirop: intr-o cana cu apa am pus 2 linguri de zahar tos si o
lingurita esenta de rom.
Apoi puneti 1/3 din
crema pregatita anterior.
Dupa ce ati decupat
blatul de tort in forma de ou, v-au ramas niste bucati de blat, cele de la
colturi. Aceste bucati de blat ramase, le-am taiat in bucatele mici si le-am
pus intr-un castronel si am pus peste ele sirop ca cel cu care insiropam
tortul.
Apoi am pus aceste
bucatele micute de blat insiropat peste crema intinsa pe prima bucata de blat.
Dupa aceea mai punem 1/3 din crema si o intindem, iar deasupra punem cealalta
bucata de blat.
Crema ramasa o intindem
pe marginea tortului, unde vom lipi piscoturi taiate in doua.
Apoi facem o glazura de
ciocolata: intr-un vas pe foc punem 100 ml apa si 2 linguri de zahar tos. Cand
fierbe adaugam putin unt sau margarina (cam cat o nuca) si amestecam. Cand
untul s-a topit punem cacao si amestecam pana avem o compozitie de consistenta
unei smantani groase. Aceasta este glazura de ciocolata pe care o intindem
repede pe suprafata tortului.
Pe marinea Tortului de
Pasti in forma de ou lipim piscoturile taiate in doua. Apoi il decoram dupa
bunul plac. Iata cum am facut eu: din martipan alb (pe care l-am colorat in
rosu cu putin colorant si in maro cu putina cacao), am facut acest cosulet cu
oua rosii si ousoarele de pe margine. Apoi am pus si putina frisca printre
piscoturi.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
TORT DE PASTI!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu