Pentru ca mai sunt doar cateva zile pana la Pasti si avem de pregatit multe preparate deosebite, precum oua rosii, cozonac, drob de miel, etc., haideti sa facem si o Friptura de Miel, care nu poate sa lipseasca de pe masa la aceasta sarbatoare importanta.
- carne de miel
- sare
- piper
- lamaie
- 4-5 catei usturoi
- otet
- vin alb
- untura de porc
Pasul 1 Reteta de acasa : FRIPTURA DE MIEL: Pregatirea carnii de miel pentru Friptura de miel
Pasul 2 Reteta de acasa : FRIPTURA DE MIEL: Prepararea fripturii de miel
In primul rand, pregatim carnea de miel si ingredientele: sare, piper, untura de porc, usturoi, otet, vin alb, lamaie. Luam carnea de miel si o ungem cu untura de porc. Apoi o punem intr-o tava termorezistenta si o impanam cu 4-5 catei de usturoi. Dupa aceea adaugam putina sare, piper si cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie. In tava punem aproximativ 2 centimetri de apa.
Atentie: carnea de miel pentru Friptura de miel sau Miel la cuptor se pune cu partea unde a avut pielea in jos.
Pasul 2 Reteta de acasa : FRIPTURA DE MIEL: Prepararea fripturii de miel
Dam tava la cuptor la foc potrivit si dupa 10 minute se pune un pahar cu vin alb. Dupa o ora si jumatate, se intoarce friptura cu fata in jos, pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Se mai lasa la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Apoi, alaturi de un pahar de vin, Friptura de miel este foarte gustoasa!
Pofta Buna la Reteta de acasa :
FRIPTURA DE MIEL !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu