Astazi la Reteta de Acasa va prezint reteta unui preparat traditional care nu poate lipsi de pe nici o masa in seara de Craciun. Ati ghicit: este vorba de gustoasele Sarmale in foi de varza cu ciolan afumat. Asadar pe langa carnati, friptura, cozonaci si alte bunatati, orice bucatareasa pregateste si o oala de sarmale. Daca vreti ca sarmalele sa aiba un gust si mai bun puteti pune si un ciolan afumat in oala cu sarmale. Faceti si o mamaliga si scoateti un ardei iute din camara cu bunatati si sunteti pregatiti pentru sarbatorile de iarna.
- 500 g carne tocata de porc
- 500 g carne tocata de vita
- 3 - 4 creste de slanina
- 3 - 4 cepe
- 3 linguri orez
- sare
- piper
- 3 - 4 foi de dafin
- pasta de tomate
- 2 verze murate
Pasul 1 Reteta de acasa : SARMALE IN FOI DE VARZA CU CIOLAN AFUMAT: Pregatirea carnii
Pasul 2 Reteta de acasa : SARMALE IN FOI DE VARZA CU CIOLAN AFUMAT: Pregatirea foilor de varza
O alta varza o tocati marunt ca pentru varza calita.
Apoi aranjati sarmalele in jurul ciolanului.
Apoi mai puneti un strat de sarmale.
Dupa aceea puneti restul de varza tocata.
Puteti si cateva foi de dafin.
Cand oala este gata, deasupra puneti doua sau trei foi de varza ca sa acoperiti sarmalele.
Intr-o cana puneti 2 - 3 linguri de pasta de tomate si o diluati cu apa si apoi turnati peste sarmale.
In primul rand, pregatim carnea. Puteti folosi fie carne de porc amestecata cu carne de vita, fie doar carne de porc. Amestecati carnea de porc cu cea de vita, in cazul in care folositi carne amestec.
Curatati ceapa si o tocati marunt.
Apoi puneti ceapa peste carne. Adaugati si orezul si amestecati carnea. Asezonati cu sare si piper si amestecati bine. Astfel carnea este pregatita pentru impaturit sarmalele. Apoi impaturiti sarmalele: pe o foaie de varza puneti putina carne, aprox. o lingura, dupa care impaturiti sarmaua. La capete bagati varza inauntru ca sa nu iasa carnea la fiert.
Luam varza murata si o desfacem foaie cu foaie. Taiem cotoarele si taiem foile in doua daca foaia este prea mare.
O alta varza o tocati marunt ca pentru varza calita.
Pasul 3 Reteta de acasa : SARMALE IN FOI DE VARZA CU CIOLAN AFUMAT : Prepararea sarmalelelor si fierberea lor
In oala pentru sarmale puneti cateva crete de slanina, apoi puneti putina varza tocata si la mijlocul oalei puneti un ciolan de porc afumat putin. Afumatura da un gust deosebit sarmalelor.
In oala pentru sarmale puneti cateva crete de slanina, apoi puneti putina varza tocata si la mijlocul oalei puneti un ciolan de porc afumat putin. Afumatura da un gust deosebit sarmalelor.
Apoi aranjati sarmalele in jurul ciolanului.
Apoi mai puneti un strat de sarmale.
Dupa aceea puneti restul de varza tocata.
Puteti si cateva foi de dafin.
Cand oala este gata, deasupra puneti doua sau trei foi de varza ca sa acoperiti sarmalele.
Intr-o cana puneti 2 - 3 linguri de pasta de tomate si o diluati cu apa si apoi turnati peste sarmale.
Adaugati apoi apa pana la nivelul sarmalelor si dati oala la cuptor. Din cand in cand mai miscati oala stanga-dreapta ca sa nu se lipeasca. Foile de varza de deasupra se vor rumeni si se vor usca putin. Cand sarmalele sunt fierte, luati jos foile de varza de deasupra si puteti servi masa!
Cand puneti sarmalele pe masa, puteti face si o mamaliga si daca scoateti si un ardei iute, atunci puteti sa va asezati la masa si sa savurati delicioasele Sarmale in foi de varza cu ciolan afumat.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
SARMALE IN FOI DE VARZA CU CIOLAN AFUMAT !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu