sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Stiuca la cuptor

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat foarte sanatos dar si foarte gustos. Pentru iubitorii de peste, pregatim astazi o delicioasa Stiuca la cuptor. Este o reteta simpla, sigura si foarte delicioasa. 


Ingrediente:

- 1 sau 2 pesti (STIUCA)
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 4 cepe
- 1 sau 2 lamai
- 1 capatana usturoi
- sare
- ulei de masline
- pasta de tomate
- patrunjel verde
- 2 crengute de cimbru

Pasul 1 Reteta de acasa : STIUCA LA CUPTOR: Pregatirea ingredientelor

In primul rand, pregatim stiuca: o curatam de solzi si apoi in interior. Daca tava nu este prea mare si stiuca nu incape intreaga, atunci o taiem in doua.


Curatam ceapa si o taiem julien. Apoi curatam morcovii si ii taiem rondele; la fel procedam si cu cartofii. Dupa aceea taiem si lamaia feliute subtiri.
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  STIUCA LA CUPTOR : Prepararea stiucii la cuptor

Intr-o tava termo rezistenta punem jumatate din cantitatea de ceapa, morcovi si lamaie. Apoi punem si cartofii. Pe acest pat de legume punem stiuca. Presaram putina sare.

Apoi punem restul de ceapa, morcovi, lamaie si cateii de usturoi curatati. Putem adauga deasupra si cateva crengute de cimbru.

Apoi punem si putina pasta de tomate. Daca aceasta este prea groasa, prea consistenta, atunci o diluam in putina apa.


Adaugam si putin ulei de masline, dupa care dam tava la cuptor.

Pasul 3 Reteta de acasa :  STIUCA LA CUPTOR : Coacerea la cuptor

Lasam tava la cuptor pana cand carnea se patrunde foarte bine. Cand Stiuca la cuptor este aproape gata, scoatem tava de la cuptor si presaram deasupra putina frunza de patrunjel verde proaspat. Apoi mai lasam tava la cuptor pentru cateva minute.









Pofta Buna la Reteta de acasa : 
STIUCA LA CUPTOR !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu