Astazi la Reteta de Acasa va prezint un desert pe care puteti sa-l pregatiti in preajma sarbatorilor de iarna; este vorba despre Briose de Craciun. Este o reteta care se prepara usor si minunatele briose vesel colorate vor fi pe placul tuturor, dar mai ales al copiilor.
- 1 margarina
- 500 g zahar
- 4 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 500 g faina
Pasul 1 Reteta de acasa : BRIOSE DE CRACIUN: Prepararea aluatului
Pasul 2 Reteta de acasa : BRIOSE DE CRACIUN : Decoararea brioselor
Pentru inceput puneti margarina (care trebuie sa fie moale pentru a se amesteca mai usor) intr-un vas pentru mixer si adaugati zaharul. Amestecati pana se omogenizeaza.
Apoi separati galbenusurile de albusuri. Spargeti pe rand cate un ou; puneti galbenusul peste margarina si albusul in alt vas pentru mixer. Amestecati dupa fiecare galbenus adaugat. Apoi puneti zaharul vanilat si praful de copt.
Apoi adaugati si jumatate din cantitatea de faina. Amestecati din nou. Acum este momentul sa bateti albusurile spuma. Dupa ce spuma este foarte bine batuta, puneti in compozitie jumatate din spuma de ou si restul de faina si amestecati usor cu lingura de lemn pentru ca spuma sa nu se lase. Apoi puneti si restul de spuma si amestecati usor.
Acum pregatiti tava pentru coptul brioselor. Puteti folosi o tava speciala pentru briose sau o tava normala; in ambele puneti cosulete de hartie pentru copt briose.
Puneti compozitia cu lingura in fiecare cosulet si apoi dati tava la cuptor la foc potrivit.
Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit bine, ele pot fi decorate in foarte multe feluri, avand ca tema Craciunul. Iata peste 100 de modele de decorat Briosele de Craciun:
Pofta Buna la Reteta de acasa : BRIOSE DE CRACIUN !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu