miercuri, 18 iulie 2012

Tort Diplomat

Astazi la Reteta de Acasa va prezint un preparat delicios; este vorba despre vestitul Tort Diplomat care se prepara foarte usor acasa, fara sa coacem nimic. Asadar Tort Diplomat preparat fara foc! 



Saptamana trecuta de ziua fetitei mele, am facut din nou Tortul diplomat pentru ca este preferatul nostru!

Ingrediente:

- 1 pachet de piscoturi/ 1 blat de tort
- 4 linguri zahar
- 1 plic gelatina alimentara
- 1 kg de iaurt simplu
- 1 kg frisca lichida
- 1 compot de ananas
- alte fructe


Pasul 1 Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT: Pregatirea blatului sau a piscoturilor

Pentru prepararea unui Tort Diplomat aveti la dispozitie mai multe variante:
- puneti la baza si in partile laterale piscoturi

- faceti un blat subtirel pe care-l insiropati; aveti reteta de blat aici 

- cumparati un blat de tort de la magazin:


  
Pasul 2 Reteta de acasa :   TORT DIPLOMAT  : Pregatirea cremei

Punem continutul unui pliculet de gelatina intr-o cana si adaugam 100 ml de apa. Amestecam si lasam cateva minute sa se umfle gelatina. 

Apoi punem iaurtul intr-un castron si adaugam cele 4 linguri de zahar. Dupa aceea adaugam gelatina, putin cate putin si amestecam.

Intr-un vas pentru mixer punem frisca si o batem la viteza mare. 

Dupa ce frisca a fost batuta, punem in ea iartul pregatit anterior, putin cate putin si amestecam. 

Pasul 3 Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT : Decorarea tortului

Daca facem tortul cu blat, punem blatul pe un platou si il insiropam cu siropul din compot. 



Daca facem tortul cu piscoturi, le aranjam ca in imaginea de mai jos.

Dupa ce crema a fost pregatita, o punem peste blat sau piscoturi si apoi decoram tortul dupa propria imaginatie. Bucatelele de ananas le punem in crema. 



Iata cateva modele de decorat tortul diplomat:



















Insa alte modele de decorat Tortul Diplomat gasiti aici.

Pofta Buna la Reteta de acasa :  TORT DIPLOMAT !

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu