- 1 pachet de piscoturi/ 1 blat de tort
- 4 linguri zahar
- 1 plic gelatina alimentara
- 1 kg de iaurt simplu
- 1 kg frisca lichida
- 1 compot de ananas
- alte fructe
Pasul 1 Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT: Pregatirea blatului sau a piscoturilor
Pentru prepararea unui Tort Diplomat aveti la dispozitie mai multe variante:
- puneti la baza si in partile laterale piscoturi
- cumparati un blat de tort de la magazin:
Punem continutul unui pliculet de gelatina intr-o cana si adaugam 100 ml de apa. Amestecam si lasam cateva minute sa se umfle gelatina.
Apoi punem iaurtul intr-un castron si adaugam cele 4 linguri de zahar. Dupa aceea adaugam gelatina, putin cate putin si amestecam.
Intr-un vas pentru mixer punem frisca si o batem la viteza mare.
Dupa ce frisca a fost batuta, punem in ea iartul pregatit anterior, putin cate putin si amestecam.
Pasul 3 Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT : Decorarea tortului
Daca facem tortul cu blat, punem blatul pe un platou si il insiropam cu siropul din compot.
Daca facem tortul cu piscoturi, le aranjam ca in imaginea de mai jos.
Dupa ce crema a fost pregatita, o punem peste blat sau piscoturi si apoi decoram tortul dupa propria imaginatie. Bucatelele de ananas le punem in crema.
Iata cateva modele de decorat tortul diplomat:
Pofta Buna la Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT !
Foarte bun.....felicitări pentru iinspirație...multumiriiiiii...
RăspundețiȘtergere