- 400 g cartofi
- 1 conopida
- 2 radacini de patrunjel
- 1 legatura de patrunjel verde
- 100 g costita afumata
- sare
- piper
- nucsoara
- 2 linguri unt
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 100 ml smantana
- 50 g cascaval
- 1 lingura parmezan
Pasul 1: RETETA DE ACASA: BUDINCA DE CONOPIDA: Pregatirea cartofilor
Primul pas in prepararea compozitiei pentru Reteta de acasa Budinca de conopida este pregatirea cartofilor. Asadar curatam cartofii, ii taiem in jumatati si ii punem la fiert pentru 15 minute.
Intre timp curatam radacina de patrunjel, o taiem in cubulete mici si o adaugam peste cartofi si mai lasam sa fiarba inca 10 minute.
Apoi spalam conopida, o rupem in buchetele micute si o calim in putin unt intr-o tigaie. Se adauga putina sare si piper.
Dupa aceea, ouale se bat cu telul si apoi se adauga smantana si jumatate din cantitatea de lapte.
Apoi dam pe razatoare cascavalul si parmezanul. Le adaugam si amestecam putin. Punem si nucsoara si frunze de patrunjel taiate marunt. Apoi punem costita taiata marunt.
Intre timp conopida a inceput sa se rumeneasca. Cand cartofii si patrunjelul sunt aproape fierti se zdrobesc si apoi se amesteca cu 150 ml lapte.
Apoi se unge un vas termorezistent cu putin unt si se pune aceasta compozitie in el.
Se adauga conopida. Se toarna toata aceasta compozitie peste conopida si se da la cuptor pentru trei sferturi de ora.
Intre timp curatam radacina de patrunjel, o taiem in cubulete mici si o adaugam peste cartofi si mai lasam sa fiarba inca 10 minute.
Pasul 2: RETETA DE ACASA: BUDINCA DE CONOPIDA : Pregatirea conopidei si a sosului
Apoi spalam conopida, o rupem in buchetele micute si o calim in putin unt intr-o tigaie. Se adauga putina sare si piper.
Dupa aceea, ouale se bat cu telul si apoi se adauga smantana si jumatate din cantitatea de lapte.
Apoi dam pe razatoare cascavalul si parmezanul. Le adaugam si amestecam putin. Punem si nucsoara si frunze de patrunjel taiate marunt. Apoi punem costita taiata marunt.
Intre timp conopida a inceput sa se rumeneasca. Cand cartofii si patrunjelul sunt aproape fierti se zdrobesc si apoi se amesteca cu 150 ml lapte.
Apoi se unge un vas termorezistent cu putin unt si se pune aceasta compozitie in el.
Se adauga conopida. Se toarna toata aceasta compozitie peste conopida si se da la cuptor pentru trei sferturi de ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu