- ciuperci proaspete sau la cutie
- maioneza
- frunze de patrunjel
- cativa catei de usturoi
- sare
- piper
Pasul 1 Reteta de acasa : SALATA DE CIUPERCI CU MAIONEZA: Pregatirea ciupercilor
Pentru inceput trebuie sa pregatim ciupercile. Daca folosim ciuperci proaspete, atunci trebuie sa le spalam, sa le curatam, sa le taiem in bucatele mici (cu cutitul sau cu robotul de bucatarie), dupa care le punem intr-o cratita cu apa fiarta pentru a le opari. Apoi le punem la scurs.
Daca folosim ciuperci la cutie, din conserva, este mai simplu caci trebuie doar sa le scoatem din cutie si sa le taiem marunt daca sunt intregi sau in bucati prea mari.
Acum trebuie sa pregatim usturoiul. Cantitatea de usturoi depinde de gustul fiecaruia. Asadar, luam cativa catei de usturoi, ii curatam si ii zdrobim foarte bine.
Dupa aceea trebuie sa pragatim maioneza. Daca folosim maioneza din comert, este foarte simplu, pregatim borcanul. Daca folosim maioneza de casa (care este mult mai gustoasa, dupa parerea mea!), atunci o preparam. Reteta de maioneza o gasiti aici.
Apoi taiem marunt cateva frunze de patrunjel.
Avand toate ingredientele pregatite, punem ciupercile intr-un castron, punem peste ele putina sare, un pic de piper, frunzele de patrunjel si usturoiul. Amestecam foarte bine.
Apoi punem maioneza si amestecam cu grija pana ce acesta se incorporeaza. Si o asezam pe farfuriute sau in boluri si o dam la rece.
Salata de ciuperci cu maioneza poate fi decorata cu frunze de patrunjel verde.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
SALATA DE CIUPERCI CU MAIONEZA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu