Ingrediente:
- 3 oua
- 120 g zahar tos
- 500 g capsuni
- 300 ml smantana pentru frisca
Pasul 1: RETETA DE ACASA: SEMIFREDO CU CAPSUNI: Prepararea cremei de ou
Primul pas in prepararea compozitiei pentru Reteta de acasa Semifredo cu capsuni este prepararea cremei de ou. Pentru aceasta punem apa intr-o cratita pe foc. Avem nevoie de 3 oua pe care le desfacem, unul cate unul, si le punem intr-o cratita. Apoi le amestecam cu telul.
Adaugam zaharul si amestecam din nou, dupa care punem cratita pe baia de aburi pana se ingroasa. Apoi o luam de pe foc si mai batem inca 5 minute pana se raceste spuma.
Pasul 2: RETETA DE ACASA:
SEMIFREDO CU CAPSUNI: Prepararea inghetateiAdaugam zaharul si amestecam din nou, dupa care punem cratita pe baia de aburi pana se ingroasa. Apoi o luam de pe foc si mai batem inca 5 minute pana se raceste spuma.
Intr-un vas pentru mixer se pune smantana pentru frisca. Cu ajutorul unui mixer se bate frisca.
Apoi se amesteca cu crema spuma de ou preparata anterior.
Acum trebuie sa pregatim capsunile.
Le spalam, le taiem bucatele si le zdrobim cu blenderul.
Apoi le dam prin sita.
Dupa aceea le amestecam cu compozitia de ou si frisca.
Intr-un vas pe care l-am tapetat cu folie alimentara turnam inghetata si o lasam la congelator pentru aproximativ 8 ore.
Pofta buna la Reteta de acasa
SEMIFREDO CU CAPSUNI !
Sursa: [www.acasatv.ro]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu