Astazi la Reteta de Acasa va prezentam un preparat traditional nelipsit de pe masa orcarui crestin in ziua sfanta a Invieriii Domnului; este vorba despre ouale rosii, dar nu cele vopsite cu diverse produse chimice daunatoare sanatatii, ci Ouale vopsite cu foi de ceapa.
Pasul 1 Reteta de acasa : Oua vopsite cu foi de ceapa: Pregatirea oualor
Se pun ouale la fiert pentru aproximativ 20 minute pentru a fi tari.
Pasul 2 Reteta de acasa : Oua vopsite cu foi de ceapa: Pregatirea vopselei din coji de ceapa
In acest timp, se iau cateva cepe rosii si se desfac de foile uscate. Apoi punem foile la fiert intr-o oala cu apa. Putem adauga si o ceapa taiata sau o sfecla rosie taiata in bucati.
Dupa ce ouale sunt fierte, cat inca sunt fierbinti, se pun in vasul in care au fiert foile de ceapa. Se mai lasa putin pe foc pana se coloreaza.
Pentru ca ouale sa iasa si mai frumoase si mai aspectoase, putem sa le facem cu model, cu frunzulite.
Pentru aceasta, alegem frunze verzi, fierbem ouale si apoi punem o frunzulita pe fiecare ou si deasupra legam o bucata de ciorap de dama astfel incat frunzulita sa nu cada. Apoi punem oul astfel pregatit in zeama de coji de ceapa.
Iata ce oua minunate puteti face:
Sarbatori fericite!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu