La inceput de an, va invit sa pregatim un preparat usor, sanatos si gustos: Somon la cuptor. Fiind preparat la cuptor, somomul este astfel foarte delicios si fraged si bineinteles o mancare foarte sanatoasa.
Ingrediente:
- 5 felii de somon
- 2 linguri pasta de tomate
- 4 cartofi
- 15 catei de usturoi
- putin ulei
- sare
- piper
- 5 felii de somon
- 2 linguri pasta de tomate
- 4 cartofi
- 15 catei de usturoi
- putin ulei
- sare
- piper
- patrunjel proaspat
Pasul 1 Reteta de acasa : SOMON LA CUPTOR: Pregatirea ingredientelor
Pasul 2 Reteta de acasa : SOMON LA CUPTOR: Gatirea somonului la cuptor
Intr-o tava de sticla pentru cuptor punem 2-3 linguri de ulei, apoi aranjam bucatile de somon. Punem putina sare si putin piper negru. Turnam o cana de apa si dam tava la cuptor pentru 15 minute. Apoi scoatem tava si peste somon punem cartofii si cateii de usturoi, si pasta de tomate subtiata putin sau putin suc de rosii. Deasupra punem puntina sare si piper si putem adauga si un pic de boia de ardei dulce. Peste tava punem o folie de aluminiu si dam dava la cuptor pentru 20 minute. Dupa aceea luam folia de aluminiu jos si mai lasam tava la cuptor pana se rumenesc cartofii. Ii probam cu furculita pentru a ne asigura ca sunt patrunsi.
Inainte de toate, pregatim ingredientele. Curatam cartofii si ii taiem cubulete ca la piureul de cartofi. Curatam cateii de usturoi.
Intr-o tava de sticla pentru cuptor punem 2-3 linguri de ulei, apoi aranjam bucatile de somon. Punem putina sare si putin piper negru. Turnam o cana de apa si dam tava la cuptor pentru 15 minute. Apoi scoatem tava si peste somon punem cartofii si cateii de usturoi, si pasta de tomate subtiata putin sau putin suc de rosii. Deasupra punem puntina sare si piper si putem adauga si un pic de boia de ardei dulce. Peste tava punem o folie de aluminiu si dam dava la cuptor pentru 20 minute. Dupa aceea luam folia de aluminiu jos si mai lasam tava la cuptor pana se rumenesc cartofii. Ii probam cu furculita pentru a ne asigura ca sunt patrunsi.
Cand scoatem tava de la cuptor, presaram deasupra frunze proaspete de patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu