miercuri, 15 ianuarie 2020

Biscuiti de Craciun

In continuare va propun o reteta de Biscuiti de Craciun si nu numai. Ei pot fi pregatiti cu diverse ocazii, pentru ca sunt foarte gustosi si se pastreaza foarte mult timp. In plus se fac foarte repede, fara a fi nevoie sa stea la dospit. 



Ingrediente:

- 250 gr margarina 
- 150 gr zahar
- 300 gr faina
- 1 ou
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- zahar pudra

Pasul 1 Reteta de acasa : BISCUITI DE CRACIUN: Prepararea aluatului


Amestecam margarina cu zaharul, apoi adaugam oul si praful de copt. Omogenizam si adaugam 100 gr faina. Omogenizam si apoi impartim compozitia in doua castroane. In primul castron adaugam o lingura de cacao si aproximativ jumatate din faina ramasa. Trebuie sa obtinem un aluat usor de modelat, care sa fie intins pe masa si taiat cu forme de biscuiti. 




La fel procedam si cu celalalt aluat care va ramane de culoare deschisa. 
Intindem aluatul si decupam diverse modele de Craciun sau nu numai, orice forma fiind binevenita si apreciata mai ales de catre cei mai mici pofticiosi. 



Pasul 2 Reteta de acasa : BISCUITI DE CRACIUN: Coacerea biscuitilor 
Dupa ce am taiat biscuitii, ii punem pe o foaie de copt si ii dam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 5 minute. Cand sunt usor rumeniti, ii scoatem si ii tavalim prin zahar pudra. Eu i-am dat cu zahar pudra doar pe cei albi. Puteti sa modelati si biscuiti de ambele culori, cum am pus eu pe mijlocul platoului. Cel mai bine este sa ii chemati pe copii sa va ajute la pregatirea biscuitilor si nu veti mai avea nevoie de prea multa inspiratie, se vor juca ei decupand fel de fel de forme!




Pofta Buna la Reteta de acasa : 
BISCUITI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu