miercuri, 20 februarie 2019

Prajitura Universul


Astazi la Reteta de Acasa va invit sa pregatim ceva special, adica Prajitura Universul, o prajitura pufoasa, dulce si care bineinteles are gust de ciocolata. Fiind decorata cu bilute de cereale albe, maro si negre, acestea simbolizeaza planetele plutind in univers.




Ingrediente:
Blat de tort: din 10 oua, 400 gr zahar, 1 praf de copt, 10 linguri apa, 500 gr faina
Crema de ciocolata: realizata dintr-un pachet si jumatate de unt, 150 gr zahar pudra si putina esenta de rom
Decorul: realizat din cereale de tip bilute


Pasul I: Reteta de acasa: Prajitura Universul: prepararea blatului
Separam galbenusurile de albusuri, dupa care frecam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de copt si apa si omogenizam. Dupa aceea batem albusurile spuma. Peste galbenusuri adaugam faina si jumatate din spuma albusurilor. Omogenizam si apoi punem si restul de spuma. Dupa ce am amestecat cu grija sa nu se lase spuma, punem compozitia intr-o tava de copt si o dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Pasul II: Reteta de acasa: Prajitura Universul: prepararea cremei
Este indicat ca untul sa fie scos din frigider cu cel putin o ora inainte de prepararea cremei, ca sa se poata amesteca mai bine, mai usor. Peste unt punem zaharul pudra si frecam bine pana obtinem o spuma. Apoi adaugam cateva picaturi de esenta de rom si o lingura de cacao.

Pasul III: Reteta de acasa: Prajitura Universul: montarea prajiturii
Cand blatul s-a racit il taiem in 3 sau 4 parti egale, in functie de cat de mare iese. Punem o foaie pe platou, o insiropam foarte putin cu sirop de zahar si rom si o ungem cu un sfert din crema. Apoi punem a doua foaie si tot asa pana terminam toate foile. Cu crema ramasa ungem prajitura si presaram pe deasupra bilute de cereale albe, maro si negre, sau alte bombonele folosite la decorarea prajiturilor.





Pofta buna la Prajitura Universul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu