Printre cele mai
gustoase si rafinate bomboane se numara Bomboanele Ferrero Roche, care din
pacate sunt foarte scumpe. De aceea, acum in prag de sarbatori, va invit sa
incercati aceasta reteta de Bomboane Ferrero
Rocher de Casa. Cu aproximativ 25 lei cat costa ingredientele,
veti obtine 40 de Bomboane Ferrero Roche de Casa. Copiii vor fi foarte
incantati, si nu numai ei!
Ingrediente:
-
100 g foi de
napolitane
-
300 g crema
de ciocolata (Nutella sau Finetti)
-
50 g alune de
padure
-
100 g arahide
-
300 g
ciocolata cu lapte sau alune
Pasul 1 Reteta de acasa: BOMBOANE FERRERO ROCHER DE CASA: pregatirea ingredientelor
Pentru
inceput maruntiti foile de napolitane foarte bine.
Alunele
de padure vor fi puse intr-o tavita si date 10 minute la cuptor la foc mic,
insa aveti grija sa nu se arda. Din cand in cand amestecati in ele. Puteti
folosi alunele de padure si fara sa le dati la cuptor, insa uscate putin vor
avea un gust mult mai bun.
La
fel procedati si cu arahidele. Puteti folosi arahide simple sau in cojite, pe care
le veti indeparta dupa ce s-au asprit putin. Arahidele le maruntiti apoi cu
robotul de bucatarie sau cu intinzatorul de aluat.
Pasul 1 Reteta de acasa: BOMBOANE FERRERO ROCHER DE CASA: pregatirea cremei si
formarea bomboanelor Ferrero Roche de Casa
Intr-un
vas puneti foile de napolitane maruntite. Apoi adaugati 2 linguri din arahidele
maruntite. Amestecati si apoi puneti crema de ciocolata, Nutella sau Finetti.
Omogenizati. Compozitia va fi putin lipicioasa. Pentru a o modela mai usor
umeziti foarte putin palma .
Dupa aceea luati putina compozitie, puneti in mijloc o aluna de padure si
formati o bombonica. O tavaliti prin arahidele maruntite si o puneti pe o
farfurie pe hartie de copt. Procedati la fel si cu celelalte bomboane Ferrero
Roche de Casa. Cand ati terminat toata compozitia, dati farfuria la frigider.
Apoi
rupeti ciocolata bucatele si o topiti. Eu am folosit ciocolata cu alune, insa
se poate si ciocolata cu lapte simpla. Cand ciocolata este topita, scoateti
bomboanele din frigider si le tavaliti prin ciocolata topita si le puneti din
nou pe hartia de copt. Le dati la frigider pana se intareste ciocolata. Eu am
lasat o parte din bomboane fara sa le mai trec prin ciocolata ca sa vedem care
sunt mai bune. Greu de zis! Intr-adevar, deosebite! Cu siguranta vom mai face o
portie in asteptarea lui Mos Craciun! Din aceste ingrediente ies aproximativ 40
de Bomboane Ferrero Roche de Casa! Pentru
un aspect mai desosebit, dupa ce ciocolata s-a intarit, puneti fiecare
bombonica in cate un cosulet de hartie. Sarbatori fericite!
Pofta Buna la Reteta de acasa :
BOMBOANE FERRERO ROCHER DE CASA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu