luni, 17 octombrie 2016

Salata Asortata pentru Iarna cu Gogonele, Gogosari si Castraveti

Toamna este pe sfarsite si camara cu bunatati este plina! Doar ceva mai lipseste: niste Salata Asortata pentru Iarna cu Gogonele, Gogosari si Castraveti. Fara sa fierbeti sau sa opariti legumele, fara conservanti si Eeee-uri, preparati aceasta salata asortata de muraturi intr-un mod foarte simplu, rapid, acum cat inca mai gasiti in piata gogonele, gogosari si castraveti.Ingrediente:
-         2 kg gogonele
-         2 kg castraveti
-         1,5 kg gogosari rosii
-         800 ml otet
-         800 gr zahar
-         200 g sare de muraturi
-         3 foi de dafin
-         hrean


Pasul I: Reteta de acasa: Salata Asortata pentru Iarna cu Gogonele, Gogosari si Castraveti: pregatirea legumelor
Spalam gogosarii, gogonelele si castravetii si apoi le taiem feliute. Punem toate legumele taiate intr-un vas si peste ele punem zaharul, sarea, foile de dafin si apoi turnam otetul. Acoperim vasul cu un capac si lasam legumele 24 de ore. Din cand in cand luam o lingura si mai amestecam. Legumele isi vor lasa zeama din ce in ce mai multa.
Pasul II: Reteta de acasa: Salata Asortata pentru Iarna cu Gogonele, Gogosari si Castraveti: punerea salatei in borcane
Dupa ce au trecut 24 de ore, legumele si-au lasat zeama suficienta. Asa ca pregatim borcane curate. In fiecare borcan punem doua betisoare de hrean la fundul lui. Eu am folosit borcane de 400 ml si de 800 ml, insa puteti pune salata asortata pentru iarna in orice fel de borcan. Apoi in fiecare borcan punem salata de muraturi asortate. Deasupra punem un betisor sau doua de hrean si apoi turnam zeama ca sa umplem borcanele. Punem capacele la borcane si le punem la rece in beci sau camara la racoare. Salata poate fi consumata din momentul in care o punem in borcane.

Pofta buna la Salata Asortata pentru Iarna cu Gogonele, Gogosari si Castraveti!


4 comentarii: